Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2007

H ΠΡΩΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ (ΚΑΦΡΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΟΔΗΓΟΙ) ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!



Την περιμέναμε, αλλά όχι τόσο νωρίς, είναι αλήθεια.

Μηνυτής είναι η Εξοχότητά του ο αξιότιμος κύριος Μασάμπε Γιακουλέλε Ταναναρίμπο Ουάγκα-Ντούγκου, ο αξιότιμος Πρέσβης της Δημοκρατίας των Κάφρων. Ας δούμε τί αναφέρει στη μήνυσή του εναντίον μας:

Κύριοι

Υπέπεσε στην αντίληψή μας κάποιο Δικτυολόγιο (blog) με την ονομασία "ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΦΡΟΙ - ΟΙ ΚΑΦΕΛΛΟΙ ( ΚΑΦΡΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΟΔΗΓΟΙ)".

Ο ιστορικός και τιμημένος λαός των Κάφρων είναι ένας ευγενικός και περήφανος λαός. Θεωρούμε τεράστια προσβολή για το όνομά μας να μάς συγκρίνουν με την άγρια και ανήθικη φυλή των Καφέλλων ή Καφελλούα.

Για αυτόν τον λόγο υποβάλλουμε μήνυση κατά παντός Κάφελλου, υπευθύνου κι ανεύθυνου, απαιτώντας την αποκατάσταση του θιγέντος ονόματος των Κάφρων και την απεμπλοκή του από όλα αυτά τα σιχαμερά που βλέπουμε στις φωτογραφίες του Blog «Οι Κάφελλοι», αλλά και γύρω μας καθημερινά, εδώ στο Καφελλιστάν.


Με τιμή
Μασάμπε Γιακουλέλε Ταναναρίμπο Ουάγκα-Ντούγκου
Πρέσβης της Δημοκρατίας των Κάφρων στο Καφελλιστάν


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Εξοχότατε Κύριε Πρέσβη

Δεν είχαμε καμμιά απολύτως πρόθεση να θίξουμε τον ευγενικό λαό των Κάφρων συγκρίνοντάς τον με το ομολογουμένως βρωμερό συνάφι των Κάφελλων. Το όλο – υπαρκτό- πρόβλημα οφείλεται σε μια γλωσσολογική παρεξήγηση. Εξηγούμαι:

Η λέξη «Κάφελλος» είναι αρχαία, και πρωτοσυναντάται στην Κοιτίδα του Έθνους των Καφελλούα, την Ορεινή Καφελλία. Οι γλωσσολόγοι δεν είναι σίγουροι για την ακριβή προέλευση του όρου, αλλά εικάζουν ότι προέρχεται από τις λέξεις «ΚΑΦΕΣ» (σημαίνει «φραπές») και «ΦΕΛΛΟΣ» (σημαίνει «κουραμπιές»). Επομένως, ήταν χάριν λογοπαιγνίου, ομολογουμένως κάπως παρεξηγήσιμου, η έμπνευσή μας να αναλύσουμε τη λέξη ΚΑΦΕΛΛΟΙ σε ΚΑΦ.ροι ΕΛΛ.ηναράδες ΟδηγοΊ.

Βλέπετε όμως, έχει επικρατήσει στα Ελληνικά να λέγεται ‘Κάφρος’ ο ανήθικος, ο επικίνδυνος για τους άλλους, ο αριβίστας, ο ύπουλος, ο γραψαρχιδιστής, αυτός που εφαρμόζει το δίκιο του ισχυροτέρου. Πολύ κακώς βέβαια, αλλά με αυτήν την έννοια έχει καταγραφεί η λέξη στην ελληνική γλώσσα… Αυτό όμως το γεγονός σε καμμιά περίπτωση δεν στρέφεται ενάντια στον Λαό των Κάφρων, αφού η ετυμολογία του όρου έχει πιά ξεχαστεί.

Ελπίζω λοιπόν να γίνεται κατανοητό ότι η αναφορά της λέξης «Κάφροι» ουδεμίαν νύξη περιέχει εναντια στον ειρηνικό, ευγενικό και τιμημένο λάο σας, και φυσικά ότι δεν είχαμε καμμιά απολύτως πρόθεση να σάς προσβάλουμε, συγκρίνοντάς σας με τους μιαρούς Καφελλούα. Αν παρά την θέλησή μας δόθηκε αυτή η εντύπωση, ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη…

Με τιμή
Μαύρος Γάτος (της φυλής των Δε Μασάι)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η λέξη Κάφρος (kaffir) είναι αραβική, και σημαίνει "άπιστος". Πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τους Άραβες για όλους τους μη-μουσουλμάνους Αφρικανούς, που ζούσαν κάτω από τον Ισημερινό (περίπου). Όλη η μη-μουσουλμανική Αφρική ονομάζονταν τότε Καφρερία (Χώρα των Κάφρων, Χώρα των Απίστων). Ακόμα και σήμερα στο Πακιστάν, οι μουσουλμάνοι Πακιστανοί ονομάζουν την 'άπιστη' φυλή των Καλάς Καφίρ Καλάς, δηλαδή Άπιστους Καλάς.

Δεν ταιριάζει αυτό ΤΕΛΕΙΑ με τους ΑΝΤΙΘΕΟΥΣ ΚΑΦΕΛΛΟΥΣ;;;;;;;;;;
Σ;))))
ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ 1673
.

7 σχόλια:

Rodia είπε...

Και στά 'λεγα βρε Γατούλη, πρόσεχε μη θίξουμε κανένα ανύποπτο και αγνό άνθρωπο... Τεσπα, τέλος καλό, όλα καλά, άσε που στη χώρα των αφρικανών περήφανων Κάφρων ΔΕΝ υπάρχουν αυτοκίνητα -εκτός από ελάχιστα. Ούτε δρόμοι ασφαλτοστρωμένοι υπάρχουν, απ' όσο (είμαι σε θέση να) γνωρίζω.

..αυτό με το καφίρ με μπερδεύει.. λες να αρχίσει τπτ νέα θεωρία συνομωσίας..?.. Περί ΕΛκαφίρ δλδ και δε συμμαζεύεται.

Α! πρόσεξα κάτι. Λες ο ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ να ανήκει στη φυλή των Δε Μασάι..?.. πατριωτάκι λέμε...

Μαύρος Γάτος είπε...

Είναι παραδιπλανή φυλή... Σ;))))))

καλό βράδυ κ καλή εβδομάδα Ροδούλα

Rodia είπε...

Ευχαριστώ για την ευχή:-)) τη χρειάζομαι!!!
Καλή βδομάδα επίσης:-)))
(θα τη χρειάζεσαι κι εσύ υποθέτω!!!!!)

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Καφροι ειμαστε ο,τι θελουμε κανουμε!!!
Εξαλου δεν μασαμε οπως λες!!!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Λίγα με τους ηρωϊκούς Κάφρους, περικαλώ, οι οποίοι έτρεψαν σε άτακτη φυγή κάτι Εγγλέζους αποικιοκράτες που νόμιζαν πως θα κάνουν ό,τι θέλουν την μάνα Αφρική.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Iστορικώς καλύπτεσθε. Μνημονεύεται εκστρατεία του 7ου μΧ στην Μικρασία, με την συμμετοχή Καφήρων.Αυτούς εννοείτε, ασφαλώς.Καμία σχέση με τους Αφρικώους κάφρους ή με τους κιαφίριδες.Αλλά εάν οι πρέσβεις ενγώριζαν ιστορία, θα ήσαν άπαντες πραξικοπηματίες...

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλώς τον πολύ-αγαπητό Πετεφρή

Σ;)))