Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2007

ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΥΘΕΟΥ... (ΔΑΦΝΗ, ΑΘΗΝΑ)

Μια μικρή Οδύσσεια, μέσα σε 150 μόλις μέτρα!

Τόσο είναι η διαδρομή από το σταθμό μετρό Αγίου Ιωάννη, στη Δάφνη, μέχρι την λεωφόρο Ηλία Ηλιού, κατά μήκος της οδού Πυθέου.

Η a: Πάνω στην πλατεία του ΑηΓιάννη, επί της λεωφόρου Κασομούλη, βλάκας παρκάρει πάνω στη διάβαση αμαξιδίων. Άχρηστη, θα μου πείς, έτσι κι αλλιώς διότι στο άλλο πεζοδρόμιο (όπου και στάση λεωφορείων) δεν υπάρχει αντίστοιχη ράμπα.



Η b: Γωνία Πυθέου και Μελαντίας: επαγγελματίας παρκάρει στη γωνία. Και γιατί να νοιαστεί για τους πεζούς, αφού το πεζοδρόμιο είναι έτσι κι αλλιώς πιασμένο από την πραμάτεια έμπορα πλαστικών ειδών οικιακής χρήσης;



Η c: Προχωράω πέντε μέτρα την Πυθέου. Στο ίδιο πεζοδρόμιο, μετά τις πλαστικούρες, έχει παρκάρει κάποιος «Έξυπνος» (Smart) κάθετα στο πεζοδρόμιο και μάλιστα σε είσοδο γκαράζ!



Η d: Τι να κάνω ο καημένος, αλλάζω πεζοδρόμιο. Στο άλλο βλέπω νερά χυμένα πάνω στις ολισθηρότατες πλάκες και μια ψόφια πινακίδα «Απαγορεύεται - Μονόδρομος» να αφήνει τα κοκκαλάκια της στο πεζοδρόμιο. Πάλι καλά που την άφησαν στην άκρη.


Η e: Προχωράω στην Πυθέου, να μην αναφέρω τις νερατζιές που τις κλαδεύουν στο 1.65 και για να περάσω από κάτω το 1.87 μου, πρέπει να υποκλιθώ. Φτάνω στη γωνία με Μίνωος όπου γίνεται η κόλαση. Εκεί έχει πολλά φαναρτζίδικα, τα οποία αφήνουν παρκαρισμένη επί μήνες την προσεχή προς επισκευή πελατεία τους. Λοιπόν, έχουμε ένα μάτσο δεμάτια από κλαριά που περιμένουν το φορτηγό αποκομιδής βαρέων απορριμάτων του Δήμου, ένα χάρβαλο πακεταρισμένο, που περιμένει την επισκευή του επί μήνες, ένα εξυπνάκια που παρκάρει κάθετα και για αλατοπίπερο κάνα δυό μηχανάκια για να μας δυσκολέψουν τη ζωή!



Η f: Περνάω το προηγούμενο εμπόδιο του πεδίου της μάχης, και βλέπω ότι ο φαναρτζής της οδού Μίνωος έχει βάλει και κάνα δυό προφυλακτήρες στο πεζοδρόμιο, για να τους έχει εύκαιρους να καπαρώσει χώρο για παρκάρισμα άμα αδειάσει καμιά θέση...



Μια ευγενική χορηγία του Σκύλου της Βάλια Κάλντα


Παράκληση Μαύρου Γάτου: Αν είναι δυνατόν, στις φωτογραφίες σας να φαίνονται ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ των Ελληναράδων ΠΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: