Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2007

ΚΑΛΛΙΟ "ΚΑΡΦΙ" ΠΑΡΑ ΚΑΦΡΙ: Η ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ...

Προσεχώς, Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΓΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΛΟΓΙΟΥ (BLOG).

πρωτοδημοσιεύτηκε εδώ: "ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ", ΠΑΝΑΠΕΙ "ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ"...


Ποιός έσπασε το τζάμι; Ρωτούσε ο δάσκαλος.

Μιλιά.

Αν δεν φανερωθεί ο ένοχος, θα σάς τιμωρήσω όλους.

Άχνα.

Λοιπόν, σηκωθείτε όλοι , μπείτε στη σειρά, και απλώστε τα χέρια σας.

Και άρχιζε να ρίχνει τις χαρακιές του στις απλωμένες παλάμες.

Εγώ, ήξερα δεν ήξερα τον ένοχο, δεν υπήρχε περίπτωση να τον αποκαλύψω. Το στίγμα του καρφιού δεν ήταν μικρό αντικίνητρο...

Κι έκλαιγα. Όχι από τον πόνο, ο πόνος ποτέ δεν μ’ένοιαξε .

Έκλαιγα για την αδικία. Αφού δεν είχα κάνει τίποτα, γιατί να τιμωρούμαι;

Ο ένοχος, έτρωγε κι αυτός την ξυλιά του, ευχαριστημένος όμως, αυτός. Η στάση των υπόλοιπων τον είχε σώσει από μια βαρύτερη, ατομική τιμωρία, κι επιπλέον αντί για την ηθική κηλίδωση του τιμωρημένου απολάμβανε τη δόξα μιάς ιδιότυπης αλληλεγγύης.

Από δω κι εμπρός, για όλη του τη ζωή, θα ήξερε πιά καλά πως στην χώρα αυτή όπου εξακολουθεί τόσους και τόσους αιώνες ν’ανθίζει η χαρούμενη πορτοκαλιά, θα μπορούσε να κάνει ο,τιδήποτε, χωρίς να φοβάται κανέναν δάσκαλο, κανέναν νόμο, καμιά τιμωρία.

Ποιός έσπασε τις πόρτες στις τουαλέτες με το κεφάλι του; (μεγάλη μαγκιά!!!)

Σιωπή.

Ποιός πάρκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο αναγκάζοντας τους πεζούς να περπατάνε στη μέση του δρόμου;;;

Άχνα. "Μα καλά, για καταδότες των μπάτσων μάς περάσατε;" (!!!!!)

Ποιός έβαλε φωτιά με το αποτσίγαρό του;

Μιλιά.

Ποιός μεταγράφτηκε από το εξωτερικό λαδώνοντας;

Ο Κάπταιν Νέμο. (και το επίπεδο των σπουδών σου, στις 20.000 λεύγες υπό την θάλασσα.)

Ποιός διορίστηκε με μέσο;


Όυτις. (κι ύστερα διαμαρτύρεσαι για το επίπεδο της εξυπηρέτησης στις δημόσιες υπηρεσίες.)

Ποιός καταπάτησε το δάσος για να χτίσει εξοχικό;

Κανείς. (δάσος; τί είναι αυτό; α, λες για την αναξιοποίητη εξοχική ακίνητη περιουσία...)

Ποιός πήρε τη δουλειά από τον διαγωνισμό με δωροδοκία;

Ο Κανένας, είπαμε. (και τί έγινε, το πολύ πολύ να σκοτωθούν μερικοί από τις κακοτεχνίες, στατιστικά ασήμαντον)

Ποιός ανέβηκε στη θέση του διευθυντή χάρη στις διασυνδέσεις του;

Nobody, nobody. (πώς είπατε, 'αξιοκρατία"; Λυπάμαι, δεν ξέρω γιαπωνέζικα...)

Ποιός διευθυντής ενθάρρυνε την διαφθορά;

Κανείς, κανείς δεν ξέρει. (έλα μωρέ, όλοι τα ίδια κάνουν, τί θέλεις τώρα εσύ, παράξενε; ΚΑΡΦΙ!!!!)

Ποιός ευθύνεται για την άθλια κατάσταση όλων σχεδόν των ελληνικών πόλεων;;; Ποιός εξευτέλισε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων οδηγώντας τα στην διάλυση, ποιός καταχράστηκε όσο μπόρεσε τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης (τα γνωστά «πακέτα»), αδιαφορώντας για την σχεδόν μηδενική ουσιαστική απορρόφηση τους, και εξανεμίζοντας το ισχνό ποσοστό που απορροφήθηκε, ποιός διαχειρίστηκε τον θάνατο της ελληνικής γεωργίας, χειριζόμενος τις επιδοτήσεις της αναδιάρθρωσης σαν μπαξίσι εξαγοράς συνειδήσεων, ποιός διαχειρίστηκε σαν απλός παρατηρητής τον θάνατο της βιοτεχνίας, την κατάρρευση της οικονομίας των μικρομεσαίων, με την επακόλουθη νέο-φτώχεια και ανεργία; Ποιός οργίασε στην προώθηση των «ημετέρων», αδιαφορώντας για την ποιότητά τους, με αποτέλεσμα την απαξίωση της δημόσιας παιδείας, της δικαιοσύνης, της δημόσιας υγείας, ποιός δεν τόλμησε να βάλει χέρι στην εκκλησία; Ποιος άνοιξε τα σύνορα για να μπουν ορδές οικονομικών μεταναστών χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, ποιός έφερε τους ομογενείς από την τέως ανατολική Ευρώπη και τους εγκατέλειψε στην τύχη τους, ποιός ενθάρρυνε την ανασφάλιστη εργασία, την κατάρρευση κάθε προστασίας του εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα;

Να σας βοηθήσω λίγο; Κι ας με πείτε καρφί...
("κάλλιο καρφί παρά καφρί", που λέει και η παροιμία που μόλις έφτιαξα...")




ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΛΕΩΦΟΡΟΙ Β.ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Β.ΑΜΑΛΙΑΣ

Αθήνα 19/06/06 20:58
(πηγή: news.in.gr)


Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας υιοθέτησε κατά πλειοψηφία πρόταση του κ. Χρήστου Παπουτσή για μετονομασία της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας σε Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας σε Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η πρόταση του κ. Παπουτσή έτυχε της υποστήριξης του δημάρχου Αθηναίων κ. Θεόδωρου Μπεχράκη και όλων των δημοτικών παρατάξεων. Μετά την ψήφισή της (διαφώνησαν Φ.Πιπιλή και Ελ.Σκιαδάς) το Δημοτικό Συμβούλιο ανέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή Τοπωνυμιών τη μελέτη και την προετοιμασία της εφαρμογής.

Ο κ. Παπουτσής τόνισε τον ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό της πρότασης για τη μετονομασία των δύο κεντρικών λεωφόρων που περικλείουν τη Βουλή των Ελλήνων και τόνισε: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σφράγισαν με την παρουσία τους και την προσφορά τους τη σύγχρονη ελληνική πολιτική ζωή και την πορεία της χώρας.»


Ο Ελληνικός Δημόσιος Βίος


Κι επειδή κάποιος με ρώτησε πώς είναι δυνατόν να προτιμώ τα ονόματα δύο Βασιλισσών από τα ονόματα δύο εκλεγμένων πρωθυπουργών.

Κατά την γνώμη μου, και οι δύο αυτοί πολιτικοί καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, και στάθηκαν ανάξιοι της λαϊκής εντολής. Αλλά αυτή είναι η γνώμη μου και δεν είναι υποχρεωτικά η αντικειμενική αλήθεια.

Επειδή όμως η στείρα κριτική δεν προσφέρει τίποτα, θα ήθελα να κάνω μιαν αντιπρόταση. Αν ποτέ κανείς ζητούσε την γνώμη μου, σίγουρα δεν θα πρότεινα τα ονόματα των Βασιλισσών, αν και οι δύο αυτές Βασίλισσες ήταν από τις σχετικά λαοφιλείς, γι'αυτό και τα ονόματά τους άντεξαν τόσες δεκαετίες σε δυό από τους πιό κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (προς θεού, δεν είμαι βασιλικός, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται!).

Θα πρότεινα τα ονόματα

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ για την λεωφόρο Β. Σοφίας

και

ΑΔΙΑΦΘΟΡΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ για την λεωφόρο Β. Αμαλίας

Αν μη τι άλλο, έτσι για να τους καίει λιγάκι όλους αυτούς τους ανάξιους και διεφθαρμένους που μάς κυβερνούν τόσα χρόνια και που παρεπιδημούν στην Βουλή, που περικλείεται από αυτούς τους δρόμους, και στα πέριξ.... Κάθε φορά που θα τα διαβάζουν και θα τα ακούνε, τα ονόματα αυτά, να πονάνε λιγάκι, έστω τόσο δα, αν βέβαια τους έχει απομείνει κάποιο ελάχιστο ίχνος αξιοπρέπειας....
.

7 σχόλια:

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σ' έχει πιάσει για τα καλά το επαναστατικό σου αυτή την εποχή, ε;
:)))

Μαύρος Γάτος είπε...

Hasta la Victoria siempre, Καπετάνιε!!!!

Σ:))))

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Πάρκαρε κανείς στη «Βικτώρια»;-)))))

Rodia είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Rodia είπε...

Εμένα μου άρεσαν πάντα οι ομαδικές τιμωρίες στο σχολείο! Ασε που πολλές φορές θα ήθελα να έχω κάνει εγώ η ίδια τη σκανταλιά!!!
..δεν έτυχε να τιμωρηθώ ποτέ για σκανταλιά που έκανα, μονο για σκανταλιές άλλων έτρωγα τιμωρίες!
πολλή πλάκα λέμε:-))))

..το νόημα της συλλογικής ευθύνης είναι σημαντικό όταν πρόκειται για μικρές ηλικιες, επειδή βοηθά στην παράλληλη ανάπτυξη του αισθήματος αλληλλεγγύης.. νομίζω δηλαδή..

Viola είπε...

Όσον αφορά την μετονομασία των δρόμων δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Και η βασιλεία δεν είναι μερος της ιστορίας μας? Τι μανία είναι αυτή να αλλάζουν όλα τα ονόματα που θυμίζουν βασιλεία? Θα γυρίσει ο βασιλιάς αν μείνει η Βασ. Σοφίας όπως είναι? Αν οι Γερμανοί διατηρούν το τείχος και τους τόπους μαρτυρίων, μηπως είναι δείγμα συμπλέγματος η προσπάθεια να "σβήσεις" το παρεθόν σου?

Taxidiotis είπε...

Επεσα κάτω απ τα γέλια και χτυπιόμουνα για ώρα, διαβάζοντας τα ονόματα που πρότεινες...

Ακούς εκεί, "Λεωφόρος Αξιοκρατίας"!!!
Ακούς εκεί, "Αδιάφθορη Λεωφόρος"!!!

Σε κάποια άλλη χώρα, ίσως...
Στη χώρα των ονείρων μας, τα ονόματα αυτά να τα δεχθώ...

Μα όχι στη χώρα της "ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ", στη χώρα του "ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ", στη χώρα που "ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ", στη χώρα του "ΚΑΙΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ", στη χώρα του "ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ", σ'αυτή τη χώρα τα "ονόματά σου" ακούγονται παράταιρα...

Σ' αυτή τη χώρα, και κυρίως γύρω απ' τη Βουλή της,
αρμόζουνε τα ονόματα αυτών που καθρεφτίζουνε την κοινωνία που τους διάλεξε

Γιαυτό θα συμφωνήσω με τα νέα ονόματα που "επέλεξαν" οι ιθύνοντες

"Λεωφόρος Καραμανλή και Παπανδρέου"... ΑΥΤΟΥΣ εκλέξαμε, ΑΥΤΟΙ μας "καθρεφτίζουν", τα ονόματα αυτά μπορεί να βγάζουν "θλίψη" σε κάποιες μειονότητες, μα Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ είναι για κλάματα κι όχι για γέλια....