Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2007

ΥΡΒ 6749: Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΦΕΛΛΟΣ!!!! Χ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΙ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

.
Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου, κέντρο Αθήνας.

Ο εικονιζόμενος επαγγελματίας με το κλειστό φορτηγό ΥΡΒ 6749 ξεφορτώνει χαρτικά για το απέναντι κτίριο γραφείων. Όταν βλέπει πως τον φωτογραφίζω, αναφωνεί «Ρε φίλε, επαγγελματίας είμαι!». Κι όμως, σαν επαγγελματίας θα έπρεπε να κάνει καλά τη «δουλειά» του, η οποία δεν είναι μόνο να μεταφέρει πράγματα από το ένα σημείο στο άλλο αλλά και να τα μεταφέρει ασφαλώς χωρίς να προκαλεί οχλήσεις.

Submitted by Ο Σκύλος της Βάλια Κάλντα
.

15 σχόλια:

Kapetanios είπε...

Αυτό ίσως σε-σας ενδιαφέρει!

Μαύρος Γάτος είπε...

Καπετάνιε μου, σού απάντησα στην έδρα σου, αν και δεν υπήρχε κανένα απόλυτως πρόβλημα να τα πούμε κι εδώ.

Συνοπτικά να σού πω κι εδώ, πως σίγουρα δεν είμαι ο mr τέλειος και δεν είμαι άμωμος, αλλά σίγουρα είμαι και ΠΟΛΥ καλύτερος από τους Κάφελλους, τουλάχιστον όσν αφορά την ΟΔΙΚΗ μου συμπεριφορά, και ας μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Και όχι, δεν έχω παρκάρει ΠΟΤΕ σε θέση ανάπηρου, και όχι, δεν έχω κλείσει ΠΟΤΕ πεζοδρόμιο, και αν δεν με πιστεύεις κανένα πρόβλημα, απολύτως, και καμμιά απολύτως παρεξήγηση.

Επίτρεψέ με όμως να πω ότι δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω αυτήν την -γνωστή - νοοτροπία ότι "κανείς δεν είναι αναμάρτητος άρα κανείς δεν δικαιούται να ομιλεί". Δεν το βρίσκω καθόλου λογικό σαν επιχείρημα.

Όσο για τα προσωπικά δεδομένα, για τα οποία ανησυχείς, επαναλαμβάνω και εδώ ότι τα αυτοκίνητα ΔΕΝ έχουν προσωπικά δεδομένα, γιατί είναι ΑΨΥΧΑ και δεν είναι πρόσωπα. ΠΟΥΘΕΝΑ σε αυτό το blog δεν θα βρεις τα ΠΡΟΣΩΠΑ των ΚΑΦΕΛΛΩΝ. ¨Αρα τζάμπα ο προβληματισμός σου και άκυρος ο συναγερμός.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Καπετάνιε,
εγώ τράβηξα τη φωτογραφία κι έγραψα τη λεζάντα, οπότε αδίκως τραβολογάς τον έρ'μο το μαυρόγατο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν τα είχα σκεφτεί αυτά που λες, ωστόσο -επειδή κάτι έχω μάθει και πάθει από παραβίαση προσωπικών δεδομένων- πιστεύω ότι δεν παραβιάζει κανένα προσωπικό δεδομένο η δημόσια καταγραφή μιας σαφέστατης παράβασης του ΚΟΚ. Του ΚΟΚ, λέμε, ε;

Kapetanios είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Kapetanios είπε...

"δεν παραβιάζει κανένα προσωπικό δεδομένο η δημόσια καταγραφή μιας σαφέστατης παράβασης του ΚΟΚ. Του ΚΟΚ, λέμε, ε;"


Μην βάζεις φόρα παρτίδα τότε τις πινακίδες και σχολίασε την παράβαση , δώσε-πρότεινε μια λύση, και ανέλυσε την σκέψη σου και πως εσύ πράττεις και γιατί μπας και γίνεις παράδειγμα προς μίμηση!! Μίμηση που θα δημιουργήσει πολιτισμό και καλλιέργεια πνεύματος!
Αλήθεια σκέφτηκες τι πραγματικά κερδίζεις εσύ ή ο αναγνώστης του ποστ σου με την εμφάνιση του αριθμού της πινακίδας!! Πες μου 2 πράγματα που επιθυμείς να ;αναδείξεις με τον αριθμό και σου υπόσχομαι ότι θα σας στέλνω 20 -30 φωτο την ημέρα για ένα χρόνο!
Στο γάτο δεν μιλάω γιατι μου έχει κηρύξει εμπαργκο χαχαχαχα

Eleste είπε...

Λοιπον, αν εχεις χρονο και ορεξη, προτεινω να επισκεφθεις την γνωστη οδο Αγ. Ιωαννου στην Αγια Παρασκευη. Καθε 100 μετρα θα τραβας τα μαλλια σου και... φυσικα μπολικες φωτογραφιες. Μιλαμε για TO hall of fame των ΚΑΦΕΛΛΩΝ.

George Sou είπε...

Ε, όχι και προσωπικά δεδομένα!
Τα παλικάρια αυτά αδιαφορούν για όλους και αυτό, δεν είναι προσωπικό δεδομένο.
Καλή προσπάθεια...

Rodia είπε...

Ζηλεύω παιδιά! Το Σ/Κ θα βγω για.. καφελλότσαρκα λέμε!!!
..μόλις ξεμπέρδεψα με τη μετακόμιση των ηχητικών αρχείων μου..

:-))

Rodia είπε...

Συγκινήθηκα με τις μαμάδες και τα καροτσάκια που αναφέρει ο nuntius στη σελίδα του καπετάνιου
http://carnagio.blogspot.com/2007/02/blog-post_21.html
επειδή θυμήθηκα τα ουκ ολίγα που πέρασα ως μαμά με καροτσάκια (εις διπλούν!)
Σκεφτόμουν μάλιστα τότε να βρω ένα ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ σπρέι και να ψεκάζω τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που με ανάγκαζαν να κατεβαίνω στο οδόστρωμα για να συνεχίσω την πορεία μου, αλλά μέχρι να το βρω μεγάλωσαν τα παιδιά... Αντί γι αυτό, κάπως έπρεπε να βγάλω το άχτι μου(!!!) και, περνώντας πλάι του, χάραζα με κλειδί ολόκληρο το αυτοκίνητο κατά μήκος.

Λέμε "δεν είναι έγκλημα η παράνομη στάθμευση" και ξεμπερδεύουμε. Τότε, γιατί υπάρχουν οι νόμοι..? ή μήπως να αρχίσουμε τις μηνύσεις σε καθένα από τους παραβάτες και να προσκομίζουμε τα στοιχεία στα δικαστήρια; μήπως για ν' ακούσουμε από το δικαστή ένα "και πού σας έβλαψε ο κύριος;"

Νομίζω ότι ίσως το ξεμπρόστιασμα, η δημόσια διαπόμπευση δηλαδή, μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Χτες το μεσημέρι μόλις, ένας διπλοπαρκαρισμένος καθαριστής με ημιφορτηγάκι, φοβέρισε ένα νεφροπαθή που αναγκάστηκε (εξαιτίας του διπλοπαρκαρίσματος) να παρκάρει άκρη στη γωνία του δρόμου ότι "θα στο φάει το λεωφορείο όταν στρίψει", αλλά δεν είχα μηχανή μαζί μου να απαθανατίσω τη σκηνή. Ο ασθενής είχε την ειδκή ταμπελίτσα που έγραφε την πάθησή του και ήταν οφθαλμοφανές πως επέστρεφε από αιμοκάθαρση -τόσο ταλαίπωρη όψη.

ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΘΗΡΙΑ, αλλά τι φταίνε τα θηρία; ΑΓΡΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΝΑΜΕ. ΑΜΑΝ.

..και.. νομίζω ότι ο πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του..
(όταν η πολιτεία αδιαφορεί, πράττοντας συχνότατα τα ίδια με τα καταγγελόμενα)

Αλλά. Αλλά εδώ είμαστε έξυπνοι, δεν είμαστε άγγλοι να γράφουμε κλήσεις στη βασιλική οικογένεια και στους βουλευτές μας. Αυτά...

Μαύρος Γάτος είπε...

Άντε, άντε, Ροδιά!!! Περιμένω ανυπόμονα το υλικό σου...

Κεραμιδόσκυλε της Βάλια Κάλντα μην ακούς τον Καπετάνιο. Δνε παραβιάζουμε κανένα απολύτως "προσωπικό δεδομένο' και είμαστε 1000% ΝΟΜΙΜΟΙ. Οι Κάφελλοι είναι πουτ είναι 1000% ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ.

τΟ ΠΑΝΗΓΎΡΙ ΌΜΩς ΜΌΛΙς ΠΟΥ ΆΡΧΙΣΕ...

Kapetanios είπε...

Rodia said... ,"ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΘΗΡΙΑ, αλλά τι φταίνε τα θηρία; ΑΓΡΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΝΑΜΕ. ΑΜΑΝ.
..και.. νομίζω ότι ο πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του.."
,

Ε δεν το συζητάω , το να χαράζεις το αυτοκίνητο με το κλειδί σου περνώντας από δίπλα του επειδή σε εμπόδιζε σε διαφοροποιεί πλήρως από τους αγριάνθρωπους τους οποίους θέλεις να ξεμπροστιάσεις!!
Και είχα μια περιέργεια είναι η αλήθεια αλλά με κάλυψες πλήρως!!
Να λοιπόν πως προκύπτει το "νομοταγείς πολίτες" σε εισαγωγικά!( απαντώ σε έναν φίλο που με ρώτησε γιατί τα εισαγωγικά)

Όχι μόνο 1000% παράνομοι αλλά και κάτι παραπάνω!

sadosadist είπε...

ΕΠΕΙΔΉ ΑΚΡΙΒΏς ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟς ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗς ΠΑΡΑΒΑΣΗς ΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.

Τις δηλωμένς επαγγελματίες γιατί τις φωτογραφίζει η αστυνομία άραγε;

:-)))

υγ:

οι περισσότερες παραβάσεις γίνονται από τους επεγγελματίες καθημερινά και ασύστολα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Κι εγώ δεν συμφωνώ με "επιθετικές' τεχνικές όπως τα χαράγματα, αλλά στην εποχή που αναφέρεται η Ροδιά δεν υπήρχε το Internet.... Σ;)))))

Rodia είπε...

~~Για τον Καπετάνιο, εξαιρετικά αφιερωμένο:-))

Μακάρι να το ανατίναζα κιόλας! και λίγο ήταν το χάραγμα λέμε... Αν βρισκόσουν εσύ καπετάνιε στη θέση μου, με ένα μωρό στο καροτσάκι και να αναγκάζεσαι να κατέβεις σε οδόστρωμα ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΟΥ δρόμου, -όχι στη πιθανόν ήρεμη γειτονιά σου- με κίνδυνο να σε πατήσει κάποιο διερχόμενο όχημα (από Ι.Χ, λεωφορείο, τρόλλεϊ μέχρι φορτηγό) να δούμε τι θα έκανες.. είμαι πολύ περίεργη.. Θα έπαιρνες ίσως τα στοιχεία του αυτοκινήτου και δυο μάρτυρες και θα κατέθετες μήνυση..???..
ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ, ΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!;-)))

..άραγε έχεις λάβει χαράγματα; αν ναι, για θυμήσου πού βρισκόταν το όχημά σου όταν..

Για την ιστορία:
Μια φορά, ανάγκασα κάποιον να κατέβει από το πεζοδρόμιο έξω από την πόρτα μου (Κολονάκι λέμε, κυριλέ περιοχη! τρομάρα μας..) με το να στέκομαι μπροστά του κρατώντας το ένα παιδί μου από το χέρι ενώ το άλλο βρισκόταν μωρό στο καρότσι. Το παιδάκι (6,5 χρονών τότε) έτρεμε μπροστά στο μάγκα που μαρσάριζε και έκανε μπρος πίσω μερικά εκατοστά για να με τρομάξει, καθώς έβγαζε και το κεφάλι από το παράθυρο κράζοντας τα γνωστά "άντε κυρά μου κι άσε μας να κάνουμε τη δουλειά μας".. κλπ κλπ

Τέλος καλό, όλα καλά, έφυγε τελικά, μπήκαμε κι εμείς σπίτι μας, πήρε και το μικρό ένα μαθηματάκι διεκδίκησης των δικαιωμάτων, κλπ κλπ

Παρόλ' αυτά, θυμάμαι ακόμα και τρέμω αυτή την περίπτωση: Κι αν του είχε ξεφύγει ο έλεγχος; αυτή τη στιγμή θα βρισκόμουν κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και δεν θα σας ζάλιζα!!!!

-->>παρόμοια περίπτωση αντιμετώπισα και με γυναίκα μοτοσυκλετίστρια, την ίδια περίπου εποχή, μόλις είχε περπατήσει το μωρό -ένα χρόνο μετά ίσως

-->>ο πατέρας μου, όταν έχτισε το σπίτι μας το 1957, επέμενε στο μηχανικό να έχει γκαράζ. "και τι θα το κάνεις το γκαράζ, εδώ στα χωράφια;" ρωτούσε ο μηχανικός και δίκαια, γιατί τότε χωματόδρομους είχε η γειτονιά και ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο, αλλά -ευτυχώς- δεν πέρασε το δικό του. Μετά από πολλά χρόνια, όταν ήρθε η άσφαλτος και τα αυτοκίνητα πλημμύρισαν τη περιοχή, δεινοπαθούσε να μπει και να βγει απο το γκαράζ, δεδομένου ότι όλο και κάποιος έξυπνος ελληναράς παρκάριζε μπροστά στη γκαραζόπορτα.

Αυτά και τέλος για σήμερα.

:-))) σμουτς!

Kapetanios είπε...

"Ροδιά" ούτε και το χάραγμα ήταν-είναι "ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ, ΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!;-)))" :))
Εκδίκηση είναι ...αλλά τέλος πάντων επειδή είσαι γυναίκα και αδύναμη στο συχωρνάω! :)
Χαράγματα έχω δυο τρία στο αμάξι μου αλλά μάλλον έγιναν από τίποτα μαλακισμένα που την βρίσκουν να εκδηλώνουν την ζήλια τους όταν δουν κανένα καινούργιο αυτοκίνητο!
Δεν συνηθίζω να παρκάρω παράνομα και ποτέ σε ράμπες αναπήρων! Έχω ρίξει και κάνα δυο φάπες - έχω βαρύ χέρι, και δεν είμαι και τόσο "νομοταγής"- σε εξυπνάκηδες για αυτό το θέμα!
Έκανες ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ άσχημα που πουλούσες μούρη με το μωρό στο καροτσάκι μπροστά από "μάγκα " που μαρσάριζε!! Καλό είναι τις "μαγκιές" μας να τις κάνουμε όταν είμαστε μόνοι , γιατί εάν ο μη γένοιτο πάθαιναν κάτι τα ΠΑΙΔΙΑ - όχι εσύ- εκείνη την ώρα θα καταριόσουν τον εαυτό σου για πάρα πολύ καιρό! Δεν είναι όλοι λογικοί εκεί έξω!!
Η γειτονιά μου είναι όντως ήσυχη.
Ο κίνδυνος να παρασυρθεί κάποιος από διερχόμενο όχημα είναι μεγάλος -την κόρη μου 9 χρονών δεν την αφήνω να πάει μόνη της πουθενά-αλλά εδώ μιλάμε για παράνομο παρκάρισμα , άλλο πράγμα δηλαδή! Εάν η θεματολογία του συγκεκριμένου μπλογκ πάει εκεί τότε το ξανασυζητάμε!
Τυχερός ο πατέρας σου , όπως και εγώ επίσης, που διαθέτει ιδιωτικό πάρκιγκ αλλά δυστυχώς-για αυτούς- δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί!
Δεν τους φτάνει λοιπόν η ατυχία τους, έχουν και τους γάτους, τους σκύλους και τις ροδιές να παραμονεύουν σε κάθε βήμα τους έτοιμοι να τους χαρίσουν τα 3 λεπτά δημοσιότητας που δικαιούνται στην ζωή τους :))
Τα φιλιά τα αφήνω για μετά το τέλος του καβγά μας...με σένα δηλαδή γιατί με τους γάτους παθαίνω αλλεργίες.:)