Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007

ΚΑΛΛΙΟ "ΚΑΡΦΙ" ΠΑΡΑ ΚΑΦΡΙ: Η ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ...

Προσεχώς, Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΓΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΛΟΓΙΟΥ (BLOG).

πρωτοδημοσιεύτηκε εδώ: "ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ", ΠΑΝΑΠΕΙ "ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ"...


Ποιός έσπασε το τζάμι; Ρωτούσε ο δάσκαλος.

Μιλιά.

Αν δεν φανερωθεί ο ένοχος, θα σάς τιμωρήσω όλους.

Άχνα.

Λοιπόν, σηκωθείτε όλοι , μπείτε στη σειρά, και απλώστε τα χέρια σας.

Και άρχιζε να ρίχνει τις χαρακιές του στις απλωμένες παλάμες.

Εγώ, ήξερα δεν ήξερα τον ένοχο, δεν υπήρχε περίπτωση να τον αποκαλύψω. Το στίγμα του καρφιού δεν ήταν μικρό αντικίνητρο...

Κι έκλαιγα. Όχι από τον πόνο, ο πόνος ποτέ δεν μ’ένοιαξε .

Έκλαιγα για την αδικία. Αφού δεν είχα κάνει τίποτα, γιατί να τιμωρούμαι;

Ο ένοχος, έτρωγε κι αυτός την ξυλιά του, ευχαριστημένος όμως, αυτός. Η στάση των υπόλοιπων τον είχε σώσει από μια βαρύτερη, ατομική τιμωρία, κι επιπλέον αντί για την ηθική κηλίδωση του τιμωρημένου απολάμβανε τη δόξα μιάς ιδιότυπης αλληλεγγύης.

Από δω κι εμπρός, για όλη του τη ζωή, θα ήξερε πιά καλά πως στην χώρα αυτή όπου εξακολουθεί τόσους και τόσους αιώνες ν’ανθίζει η χαρούμενη πορτοκαλιά, θα μπορούσε να κάνει ο,τιδήποτε, χωρίς να φοβάται κανέναν δάσκαλο, κανέναν νόμο, καμιά τιμωρία.

Ποιός έσπασε τις πόρτες στις τουαλέτες με το κεφάλι του; (μεγάλη μαγκιά!!!)

Σιωπή.

Ποιός πάρκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο αναγκάζοντας τους πεζούς να περπατάνε στη μέση του δρόμου;;;

Άχνα. "Μα καλά, για καταδότες των μπάτσων μάς περάσατε;" (!!!!!)

Ποιός έβαλε φωτιά με το αποτσίγαρό του;

Μιλιά.

Ποιός μεταγράφτηκε από το εξωτερικό λαδώνοντας;

Ο Κάπταιν Νέμο. (και το επίπεδο των σπουδών σου, στις 20.000 λεύγες υπό την θάλασσα.)

Ποιός διορίστηκε με μέσο;


Όυτις. (κι ύστερα διαμαρτύρεσαι για το επίπεδο της εξυπηρέτησης στις δημόσιες υπηρεσίες.)

Ποιός καταπάτησε το δάσος για να χτίσει εξοχικό;

Κανείς. (δάσος; τί είναι αυτό; α, λες για την αναξιοποίητη εξοχική ακίνητη περιουσία...)

Ποιός πήρε τη δουλειά από τον διαγωνισμό με δωροδοκία;

Ο Κανένας, είπαμε. (και τί έγινε, το πολύ πολύ να σκοτωθούν μερικοί από τις κακοτεχνίες, στατιστικά ασήμαντον)

Ποιός ανέβηκε στη θέση του διευθυντή χάρη στις διασυνδέσεις του;

Nobody, nobody. (πώς είπατε, 'αξιοκρατία"; Λυπάμαι, δεν ξέρω γιαπωνέζικα...)

Ποιός διευθυντής ενθάρρυνε την διαφθορά;

Κανείς, κανείς δεν ξέρει. (έλα μωρέ, όλοι τα ίδια κάνουν, τί θέλεις τώρα εσύ, παράξενε; ΚΑΡΦΙ!!!!)

Ποιός ευθύνεται για την άθλια κατάσταση όλων σχεδόν των ελληνικών πόλεων;;; Ποιός εξευτέλισε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων οδηγώντας τα στην διάλυση, ποιός καταχράστηκε όσο μπόρεσε τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης (τα γνωστά «πακέτα»), αδιαφορώντας για την σχεδόν μηδενική ουσιαστική απορρόφηση τους, και εξανεμίζοντας το ισχνό ποσοστό που απορροφήθηκε, ποιός διαχειρίστηκε τον θάνατο της ελληνικής γεωργίας, χειριζόμενος τις επιδοτήσεις της αναδιάρθρωσης σαν μπαξίσι εξαγοράς συνειδήσεων, ποιός διαχειρίστηκε σαν απλός παρατηρητής τον θάνατο της βιοτεχνίας, την κατάρρευση της οικονομίας των μικρομεσαίων, με την επακόλουθη νέο-φτώχεια και ανεργία; Ποιός οργίασε στην προώθηση των «ημετέρων», αδιαφορώντας για την ποιότητά τους, με αποτέλεσμα την απαξίωση της δημόσιας παιδείας, της δικαιοσύνης, της δημόσιας υγείας, ποιός δεν τόλμησε να βάλει χέρι στην εκκλησία; Ποιος άνοιξε τα σύνορα για να μπουν ορδές οικονομικών μεταναστών χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, ποιός έφερε τους ομογενείς από την τέως ανατολική Ευρώπη και τους εγκατέλειψε στην τύχη τους, ποιός ενθάρρυνε την ανασφάλιστη εργασία, την κατάρρευση κάθε προστασίας του εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα;

Να σας βοηθήσω λίγο; Κι ας με πείτε καρφί...
("κάλλιο καρφί παρά καφρί", που λέει και η παροιμία που μόλις έφτιαξα...")
ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΛΕΩΦΟΡΟΙ Β.ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Β.ΑΜΑΛΙΑΣ

Αθήνα 19/06/06 20:58
(πηγή: news.in.gr)


Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας υιοθέτησε κατά πλειοψηφία πρόταση του κ. Χρήστου Παπουτσή για μετονομασία της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας σε Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας σε Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η πρόταση του κ. Παπουτσή έτυχε της υποστήριξης του δημάρχου Αθηναίων κ. Θεόδωρου Μπεχράκη και όλων των δημοτικών παρατάξεων. Μετά την ψήφισή της (διαφώνησαν Φ.Πιπιλή και Ελ.Σκιαδάς) το Δημοτικό Συμβούλιο ανέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή Τοπωνυμιών τη μελέτη και την προετοιμασία της εφαρμογής.

Ο κ. Παπουτσής τόνισε τον ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό της πρότασης για τη μετονομασία των δύο κεντρικών λεωφόρων που περικλείουν τη Βουλή των Ελλήνων και τόνισε: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σφράγισαν με την παρουσία τους και την προσφορά τους τη σύγχρονη ελληνική πολιτική ζωή και την πορεία της χώρας.»


Ο Ελληνικός Δημόσιος Βίος


Κι επειδή κάποιος με ρώτησε πώς είναι δυνατόν να προτιμώ τα ονόματα δύο Βασιλισσών από τα ονόματα δύο εκλεγμένων πρωθυπουργών.

Κατά την γνώμη μου, και οι δύο αυτοί πολιτικοί καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, και στάθηκαν ανάξιοι της λαϊκής εντολής. Αλλά αυτή είναι η γνώμη μου και δεν είναι υποχρεωτικά η αντικειμενική αλήθεια.

Επειδή όμως η στείρα κριτική δεν προσφέρει τίποτα, θα ήθελα να κάνω μιαν αντιπρόταση. Αν ποτέ κανείς ζητούσε την γνώμη μου, σίγουρα δεν θα πρότεινα τα ονόματα των Βασιλισσών, αν και οι δύο αυτές Βασίλισσες ήταν από τις σχετικά λαοφιλείς, γι'αυτό και τα ονόματά τους άντεξαν τόσες δεκαετίες σε δυό από τους πιό κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (προς θεού, δεν είμαι βασιλικός, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται!).

Θα πρότεινα τα ονόματα

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ για την λεωφόρο Β. Σοφίας

και

ΑΔΙΑΦΘΟΡΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ για την λεωφόρο Β. Αμαλίας

Αν μη τι άλλο, έτσι για να τους καίει λιγάκι όλους αυτούς τους ανάξιους και διεφθαρμένους που μάς κυβερνούν τόσα χρόνια και που παρεπιδημούν στην Βουλή, που περικλείεται από αυτούς τους δρόμους, και στα πέριξ.... Κάθε φορά που θα τα διαβάζουν και θα τα ακούνε, τα ονόματα αυτά, να πονάνε λιγάκι, έστω τόσο δα, αν βέβαια τους έχει απομείνει κάποιο ελάχιστο ίχνος αξιοπρέπειας....
.

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007

ΝΗΖ 4699: "ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ"

.
Θαυμάστε παρκάρισμα. Καλό ε;;;;

Είναι σε ένα "ασήμαντο" δρομάκι της Θεσσαλονίκης, την Εγνατία Οδό, δίπλα ακριβώς στην "απόμερη" Πλατεία Αριστοτέλους, Σάββατο βράδυ, με πάρα πολύ κόσμο να κυκλοφορεί πεζός, και με τα "πεζοδρόμια" γεματα αυτοκινητα. Στην φωτογραφία από πάνω (σε μεγέθυνση) μπορείτε ίσως να διακρίνετε τί χαμός γίνεται ΚΑΙ στο απέναντι πεζοδρόμιο:

Να σημειώσω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση σκέφτηκα να σβήσω τις πινακίδες, γιατί ας πούμε ότι ένας πεζός χωράει να περάσει. Αλλά ένα καροτσάκι αναπηρικό περνάει;;; Όχι βέβαια! Και τί πρέπει να κάνει; ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ.

Ε όχι ρε φίλε κάφελλε. Ε όχι.

Πώς; Τι δουλειά έχουν οι ανάπηροι να βγαίνουν έξω το βράδυ; Να κάτσουν σπίτι τους;
ΜΑ ΦΥΣΙΚΆ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ...
ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΦΕΛΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ...
.

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2007

H ΠΡΩΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ (ΚΑΦΡΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΟΔΗΓΟΙ) ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!Την περιμέναμε, αλλά όχι τόσο νωρίς, είναι αλήθεια.

Μηνυτής είναι η Εξοχότητά του ο αξιότιμος κύριος Μασάμπε Γιακουλέλε Ταναναρίμπο Ουάγκα-Ντούγκου, ο αξιότιμος Πρέσβης της Δημοκρατίας των Κάφρων. Ας δούμε τί αναφέρει στη μήνυσή του εναντίον μας:

Κύριοι

Υπέπεσε στην αντίληψή μας κάποιο Δικτυολόγιο (blog) με την ονομασία "ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΦΡΟΙ - ΟΙ ΚΑΦΕΛΛΟΙ ( ΚΑΦΡΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΟΔΗΓΟΙ)".

Ο ιστορικός και τιμημένος λαός των Κάφρων είναι ένας ευγενικός και περήφανος λαός. Θεωρούμε τεράστια προσβολή για το όνομά μας να μάς συγκρίνουν με την άγρια και ανήθικη φυλή των Καφέλλων ή Καφελλούα.

Για αυτόν τον λόγο υποβάλλουμε μήνυση κατά παντός Κάφελλου, υπευθύνου κι ανεύθυνου, απαιτώντας την αποκατάσταση του θιγέντος ονόματος των Κάφρων και την απεμπλοκή του από όλα αυτά τα σιχαμερά που βλέπουμε στις φωτογραφίες του Blog «Οι Κάφελλοι», αλλά και γύρω μας καθημερινά, εδώ στο Καφελλιστάν.


Με τιμή
Μασάμπε Γιακουλέλε Ταναναρίμπο Ουάγκα-Ντούγκου
Πρέσβης της Δημοκρατίας των Κάφρων στο Καφελλιστάν


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Εξοχότατε Κύριε Πρέσβη

Δεν είχαμε καμμιά απολύτως πρόθεση να θίξουμε τον ευγενικό λαό των Κάφρων συγκρίνοντάς τον με το ομολογουμένως βρωμερό συνάφι των Κάφελλων. Το όλο – υπαρκτό- πρόβλημα οφείλεται σε μια γλωσσολογική παρεξήγηση. Εξηγούμαι:

Η λέξη «Κάφελλος» είναι αρχαία, και πρωτοσυναντάται στην Κοιτίδα του Έθνους των Καφελλούα, την Ορεινή Καφελλία. Οι γλωσσολόγοι δεν είναι σίγουροι για την ακριβή προέλευση του όρου, αλλά εικάζουν ότι προέρχεται από τις λέξεις «ΚΑΦΕΣ» (σημαίνει «φραπές») και «ΦΕΛΛΟΣ» (σημαίνει «κουραμπιές»). Επομένως, ήταν χάριν λογοπαιγνίου, ομολογουμένως κάπως παρεξηγήσιμου, η έμπνευσή μας να αναλύσουμε τη λέξη ΚΑΦΕΛΛΟΙ σε ΚΑΦ.ροι ΕΛΛ.ηναράδες ΟδηγοΊ.

Βλέπετε όμως, έχει επικρατήσει στα Ελληνικά να λέγεται ‘Κάφρος’ ο ανήθικος, ο επικίνδυνος για τους άλλους, ο αριβίστας, ο ύπουλος, ο γραψαρχιδιστής, αυτός που εφαρμόζει το δίκιο του ισχυροτέρου. Πολύ κακώς βέβαια, αλλά με αυτήν την έννοια έχει καταγραφεί η λέξη στην ελληνική γλώσσα… Αυτό όμως το γεγονός σε καμμιά περίπτωση δεν στρέφεται ενάντια στον Λαό των Κάφρων, αφού η ετυμολογία του όρου έχει πιά ξεχαστεί.

Ελπίζω λοιπόν να γίνεται κατανοητό ότι η αναφορά της λέξης «Κάφροι» ουδεμίαν νύξη περιέχει εναντια στον ειρηνικό, ευγενικό και τιμημένο λάο σας, και φυσικά ότι δεν είχαμε καμμιά απολύτως πρόθεση να σάς προσβάλουμε, συγκρίνοντάς σας με τους μιαρούς Καφελλούα. Αν παρά την θέλησή μας δόθηκε αυτή η εντύπωση, ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη…

Με τιμή
Μαύρος Γάτος (της φυλής των Δε Μασάι)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η λέξη Κάφρος (kaffir) είναι αραβική, και σημαίνει "άπιστος". Πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τους Άραβες για όλους τους μη-μουσουλμάνους Αφρικανούς, που ζούσαν κάτω από τον Ισημερινό (περίπου). Όλη η μη-μουσουλμανική Αφρική ονομάζονταν τότε Καφρερία (Χώρα των Κάφρων, Χώρα των Απίστων). Ακόμα και σήμερα στο Πακιστάν, οι μουσουλμάνοι Πακιστανοί ονομάζουν την 'άπιστη' φυλή των Καλάς Καφίρ Καλάς, δηλαδή Άπιστους Καλάς.

Δεν ταιριάζει αυτό ΤΕΛΕΙΑ με τους ΑΝΤΙΘΕΟΥΣ ΚΑΦΕΛΛΟΥΣ;;;;;;;;;;
Σ;))))
ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ 1673
.

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007

Η ασυδοσία των ελληναράδων οδηγών και η ευθύνη της Πολιτείας

Εχω πλέον πεισθεί ότι η συμπεριφορά του ΕΛληνα οδηγού δεν οφείλεται τόσο στην έλλειψη σχετικής παιδείας ούτε στον "κακό" του χαρακτήρα, όσο στην αθέτηση από μέρους της Πολιτείς των υπεσχημένων σε αυτόν, στο παράδειγμα των "υψηλά ισταμένων" προσώπων, και στην υποβάθμιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Για να βγει π.χ. μια Οικοδομική Αδεια, χρειάζεται, σύμφωνα με το Νόμο περί χώρων στάθμευσης, να κατατεθεί και συμβολαιογραφική πράξη γκαράζ, δηλαδή να καθορίζεται πάνω στο Διάγραμμα Κάλυψης του οικοπέδου (όπου η δομημένη επιφάνεια και όλα τα στοιχεία που αφορούν τη δόμηση, Συντελεστής Δόμησης, κλπ) ο απαιτούμενος χώρος ή χώροι στάθμευσης, ανάλογα με την επιφάνεια και τον αριθμό των κατοικιών που θα ανεγερθούν στο οικόπεδο.

Αν, λόγω του μικρού μεγέθους του οικοπέδου, δεν είναι δυνατό να καλυφθούν οι απαιτήσεις του Νομοθέτη (στο σύνολο ή σε μέρος του), ο αιτούμενος την Οικοδομική Αδεια υποχρεούται να καταβάλλει στο ΔΗΜΟ της περιοχής το αντίτιμο των (μιας ή περισσότερων) θέσεων στάθμευσης που δεν είναι δυνατό να καθοριστούν ΜΕΣΑ στο οικόπεδό του, με την ανάληψη εκ μέρους του ΔΗΜΟΥ της υποχρέωσης να καλύψει με ανέγερση γκαράζ ή όποιο άλλο τρόπο την ανάγκη για στάθμευση των οχημάτων της περιοχής του.

Οι κάτοικοι πληρώνουν μεν, αλλά ο ΔΗΜΟΣ τι κάνει; Το πολύ πολύ να τοποθετήσει παρκόμετρα και να αφήνει τους κατοίκους να σταθμεύουν έξω απο τα σπίτια τους... δωρεάν! Το καλό παράδειγμα έχει και συνέχεια: Πού παρκάρουν τα Δημοτικά οχήματα; Πού παρκάρει ο παπάς της ενορίας; Πού παρκάρει ο κ. βουλευτής; Πού παρκάρει το αστυνομικό του κατά περιοχή Τμήματος; Πού παρκάρει ο γαλατάς ή όποιος άλλος προμηθευτής; -εφημεριδάς, ψαράς, χαρτέμπορος, μανάβης, κλπ κλπ... ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΦΥΣΙΚΑ.

ΦΥΣΙΚΑ..?

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ..?

Συζητώντας με φίλους το θέμα κατά καιρούς, μια ιδέα σφηνώθηκε στο νου μου κι έπειτα ήρθε κι άλλη μια:

Η πρώτη είναι να φροντίζει κάθε επαγγελματίας να έχει στη διάθεσή του, με αγορά ή ενοίκιο, χώρους στάθμευσης για τους πελάτες του ή τους ανεφοδιαστές της επιχείρησής του, μέσω του Δήμου της περιοχής του.

Η δεύτερη είναι να τονωθεί η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ (το ΜΕΤΡΟ δεν έχει ανάγκη στήριξης, καλά τα καταφέρνει, άλλωστε αυτό είναι υπόγειο) με κάποιου είδους λοταρία στα εισιτήρια! Να κληρώνεται ο αριθμός ενός εισιτηρίου και να κερδίζει κάθε τόσο κάποιος -σε είδος, διαδρομές ή εκδρομές ή κάτι άλλο ή και χρήματα, μια και θα γλιτώνει ο Οργανισμός (και το Υπ. Μεταφορών) ένα σωρό τζαμπατζήδες!!!

..εκτός αν συμφέρουν πιο πολύ η συμφόρηση των δρόμων, η καταβολή προστίμων και οι μισθοί των ελεγκτών..

ΟΥΦΦΦΦΦ τα έγραψα και ησύχασα!!!
(ησύχασα..?)

:-))

ΟΔΟΣ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ (+ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΑΝΤΙ-ΚΑΦΕΛΛΩΝ)


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,
ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΗΛ & ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ-ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007 ΚΑΙ ΩΡΑ 9.30 Μ.Μ. ΠΑΡΤΥ
ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ, ΣΤΟ CAFE BAR
"SANTE" ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 3, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Υποβλήθηκε από: Ένωση Πεζών

Να σημειώσω ότι ΑΚΡΙΒΩΣ απέναντι είναι η είσοδος/έξοδος του πάρκιγκ του εμπορικού κέντρου "Πλατεία"...

Συγχαρητήρια και από εδώ στους ανθρώπους της "Ένωσης Πεζών" για την πρωτοβουλία τους. Επιτέλους κάτι να κινηθεί σε αυτήν την πόλη, που μάς αποξενώνει όλο και πιό πολύ. Μαύρος Γάτος
.

ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΚΑΦΕΛΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Το πρώτο αυτοκίνητο είναι στη διάβαση πεζών και ΑΜΕΑ απέναντι από τη νομαρχία Καστοριάς. Μην σας προβληματίζουν οι ξένες πινακίδες, είναι ενός Έλληνα. Οι άλλοι κύριοι στις θέσεις για τους ΑΜΕΑ είναι στο πάρκινκ της εφορίας Καστοριάς...

Keep going ...Submitted by: Nick

Ευχαριστούμε πολύ Nick. Στη Γαλλία στις θέσεις των αναπήρων έχει συχνά μια πινακίδα, που λέει: "αν μού πάρεις τη θέση, πάρε και την αναπηρία μου" Σκληρό, αλλά τόσο αληθινό... Μαύρος Γάτος

.

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007

ΥΡΒ 6749: Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΦΕΛΛΟΣ!!!! Χ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΙ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

.
Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου, κέντρο Αθήνας.

Ο εικονιζόμενος επαγγελματίας με το κλειστό φορτηγό ΥΡΒ 6749 ξεφορτώνει χαρτικά για το απέναντι κτίριο γραφείων. Όταν βλέπει πως τον φωτογραφίζω, αναφωνεί «Ρε φίλε, επαγγελματίας είμαι!». Κι όμως, σαν επαγγελματίας θα έπρεπε να κάνει καλά τη «δουλειά» του, η οποία δεν είναι μόνο να μεταφέρει πράγματα από το ένα σημείο στο άλλο αλλά και να τα μεταφέρει ασφαλώς χωρίς να προκαλεί οχλήσεις.

Submitted by Ο Σκύλος της Βάλια Κάλντα
.

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2007

#3 ΑΠΟ 3: ΝΕΟ 4345, ΝΗΒ 7381, ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΚΗΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2007

.
...συνέχεια από το προηγούμενο... κι από το προ-προηγούμενο...

Μία ώρα μετά. Στο ίδιο σημείο.
Ώρα περίπου εφτά το βραδάκι, Καθαρά Δευτέρα, πολλοί πεζοί.
ΜΟΛΙΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΑΡΚΑΡΕΙ το σεσημασμένο κόκκινο Suzuki ΙΕΕ 4518
(βλέπε
#1 από 3 και #2 από 3 )

Α, τί καλά! Βρήκαμε θεσάρα!!!!!
Μόνο αυτός ο ενοχλητικός, γιατί φωτογραφίζει; Λες να ναι κάνας μπάτσος;

Και μπάτσος νά 'ναι, χεστήκαμε.

ΕΔΩ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΩ, ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!!

Posted by
Μαύρος Γάτος
.

#2 ΑΠΟ 3: ΥΗΗ 5397 ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ! ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΚΗΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2007

..
(συνέχεια από το προηγούμενο)


Στο τσαφ πριν φύγουνε οι "μάγκες" τους πρόλαβα!!!!!

ΥΗΗ 5397


Καλά, οι διπλοπαρκαρισμένοι φύγανε από τη διάβαση,
αλλά και χωρίς αυτούς, σιγά μην περνάς απέναντι...
Posted by Μαύρος Γάτος

#1 ΑΠΟ 3: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΚΗΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2007

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την παραλία της Θεσσαλονίκης....
να εύχεσαι ο διπλοπαρκαρισμένος να μην είναι ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στη διάβαση...


...μα έλα που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στη διάβαση..."αχ, τέλειο το καφεδάκι, πάμε να φύγουμε τώρα..."

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ;;;;;;;;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ εδώ....


Posted by Μαύρος Γάτος

.

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2007

ΙΒΗ 4848, ΙΒΝ 6961, ΥΖΧ 3939, ΖΜΙ 5811: ΟΔΟΣ ΜΑΥΡΟ(ΜΙ)ΧΑΛΗ, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, 13-2-2007

Οδός Μαυρο(μι)Χάλη, Εξάρχεια, Αθήνα, Έτος 2007...

Του Ατρόμητου Πολεμικού μας Ανταποκριτή Σκύλου της Βάλια Κάλντα

Μαυρομιχάλη 55, στα Εξάρχεια, ένας εξυπνάκιας (αγγλιστί Smart) έχει παρκάρει κάθετα. Κι αν περάσει φορτηγό; Στα παλιά του τα παπούτσια!

Σχόλιο Μαύρου Γάτου: Καλά, αυτός τουλάχιστον δεν κλείνει το πεζοδρόμιο. Βλέπω όμως και κάτι μηχανάκια απέναντι...

Ο εξυπνάκιας Smart, στο στενό πεζοδρόμιο πάνω στη γωνία Αραχώβης και Μαυρομιχάλη. Δεν μπορεί να στρίψει φορτηγό, ασθενοφόρο, πυροσβεστική, σχολικό αλλά αυτόν τι τον νοιάζει; Σημειωτέον ότι λίγο πιο κάτω υπάρχουν δύο-τρία υπαίθρια πάρκινγκ με πέντε-10 ευρώ την ημέρα κι ότι όποιος έχει δώσει σχεδόν 20.000 ευρώ γι' αυτό το (δεύτερο) αμάξι, δεν θα 'πρεπε να τσιγκουνεύεται ένα δεκάρικο...

Ακόμα ένα Smart, στη Μαυρομιχάλη πάντα, που κλείνει το ελάχιστο πεζοδρόμιο, σε όποιον κρατά έστω σακούλες. Ας μην πούμε για καρότσι, πατερίτσες κλπ.

Άλλοι δύο εξυπνάκηδες, χωρίς Smart αυτοί! Γωνία Ναυαρίνου και Μαυρομιχάλη.

Ο οπίσθιος εξυπνάκιας, γωνία Ναυαρίνου και Μαυρομιχάλη, πάντα.

Σχόλιο Μαύρου Γάτου: Τί να πρωτοθαυμάσω εδώ; Τους δύο Κάφελλους;;; Την πινακίδα με τις δύο κόκκινες διαγώνιες;;;

Σχόλιο Μαύρου Γάτου: Εδώ εγώ θα τη χάριζα στους Smartάκηδες γιατί ο δρόμος φαίνεται φαρδύς, άρα μάλλον δεν πολυεμποδίζουν (σε σχέση με τους άλλους, δλδ)...

Στρίβω Ναυαρίνου: άλλοι δύο εξυπνάκηδες με Smart. Πέντε παράνομα Smart σε 200 μέτρα, ούτε ένα νόμιμο! Ο πρώτος εξυπνάκιας της Ναυαρίνου χωρούσε να παρκάρει κανονικά. Αλλά τι Smart θα ήταν; Υπενθυμίζω ότι τα πάρκινγκ ήταν μισοάδεια, οι δημοτόμπατσοι υποτίθεται ότι περνάνε συνέχεια και κλήση δεν βλέπω.

Ο έτερος εξυπνάκιας της Ναυαρίνου, με το κόκκινο Smart, ήταν πολύ μάγκας: Είχε βγάλει και τις πινακίδες!

Μετά μπήκα στο μετρό και ήρθα στη δουλειά....

...

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007

PEH XX16, ΟΔΟΣ ΜΟΝΗΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, 13-2-2007


H φωτό είναι σημερινή (13-2-2007) στην οδό Μονής Οδηγητρίας, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Είπε ο καφράκης να αφήσει εκειά πέρα τ' αμάξι για να πάει για φραπελιά !

Submitted by Ελπίδα

Ελπιδάκι σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για το γλαφυρό υλικό. Μην ξεχάσεις την επόμενη φορά να πάρεις μια κοντινή της πινακίδας....
Μαύρος Γάτος
.

ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Προσέξτε το ευρηματικό και γουστόζικο παρκάρισμα του Αδελφού Κυπρίου Κάφελλου σε ΔΥΟ θέσεις αναπήρων, στο πάρκινγκ του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αθάλασσας. Κρίμα που δεν φαίνονται οι πινακίδες του, για να απαθανατιστεί για πάντα στο Hall Of Fame μας.


Submitted by Jim_Hellas

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007

ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από την οδό Μακεδονικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον δρόμο δίπλα στα Αιώνια Έργα (αμήν) της Αρχαίας Αγοράς, που είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αρχαιολογικός χώρος της Θεσσαλονίκης. Από το πεζοδρόμιο που θα δείτε (και από το απέναντι, οδός Αγνώστου Στρατιώτου, που είναι θεωρητικά πεζόδρομος), κατεβαίνει όλη η Άνω Πόλη στο κέντρο. Από αυτόν τον δρόμο περνούν επίσης ΟΛΟΙ οι τουρίστες που μένουν στα πολλά και καλά ξενοδοχεία γύρω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Θαυμάστε.
Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τον πεζολαβύρινθο στη διασταύρωση της Μακεδονικής Αμύνης με έναν μικρό ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ, την οδό Τοσίτσα. Σε αυτό το σημείο η εικόνα που βλέπετε είναι ΜΟΝΙΜΗ.

Λίγο πιό πάνω, στο ίδιο πεζοδρόμιο, όλο και πιό συχνά τελευταία βλέπεις το εξής:

Κι αν θέλεις να πάς από απέναντι... μα... είναι τα έργα... που ξεκίνησαν το 1983... (το Γιοφύρι της Άρτας νομίζω τέλειωσε γρηγορότερα - μήπως πρέπει να χτίσουμε κανέναν Δημοτικό Άρχοντα στα θεμέλια για να στεριώσουν;;;;;;
Submitted by Μαύρος Γάτος

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2007

ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΥΘΕΟΥ... (ΔΑΦΝΗ, ΑΘΗΝΑ)

Μια μικρή Οδύσσεια, μέσα σε 150 μόλις μέτρα!

Τόσο είναι η διαδρομή από το σταθμό μετρό Αγίου Ιωάννη, στη Δάφνη, μέχρι την λεωφόρο Ηλία Ηλιού, κατά μήκος της οδού Πυθέου.

Η a: Πάνω στην πλατεία του ΑηΓιάννη, επί της λεωφόρου Κασομούλη, βλάκας παρκάρει πάνω στη διάβαση αμαξιδίων. Άχρηστη, θα μου πείς, έτσι κι αλλιώς διότι στο άλλο πεζοδρόμιο (όπου και στάση λεωφορείων) δεν υπάρχει αντίστοιχη ράμπα.Η b: Γωνία Πυθέου και Μελαντίας: επαγγελματίας παρκάρει στη γωνία. Και γιατί να νοιαστεί για τους πεζούς, αφού το πεζοδρόμιο είναι έτσι κι αλλιώς πιασμένο από την πραμάτεια έμπορα πλαστικών ειδών οικιακής χρήσης;Η c: Προχωράω πέντε μέτρα την Πυθέου. Στο ίδιο πεζοδρόμιο, μετά τις πλαστικούρες, έχει παρκάρει κάποιος «Έξυπνος» (Smart) κάθετα στο πεζοδρόμιο και μάλιστα σε είσοδο γκαράζ!Η d: Τι να κάνω ο καημένος, αλλάζω πεζοδρόμιο. Στο άλλο βλέπω νερά χυμένα πάνω στις ολισθηρότατες πλάκες και μια ψόφια πινακίδα «Απαγορεύεται - Μονόδρομος» να αφήνει τα κοκκαλάκια της στο πεζοδρόμιο. Πάλι καλά που την άφησαν στην άκρη.


Η e: Προχωράω στην Πυθέου, να μην αναφέρω τις νερατζιές που τις κλαδεύουν στο 1.65 και για να περάσω από κάτω το 1.87 μου, πρέπει να υποκλιθώ. Φτάνω στη γωνία με Μίνωος όπου γίνεται η κόλαση. Εκεί έχει πολλά φαναρτζίδικα, τα οποία αφήνουν παρκαρισμένη επί μήνες την προσεχή προς επισκευή πελατεία τους. Λοιπόν, έχουμε ένα μάτσο δεμάτια από κλαριά που περιμένουν το φορτηγό αποκομιδής βαρέων απορριμάτων του Δήμου, ένα χάρβαλο πακεταρισμένο, που περιμένει την επισκευή του επί μήνες, ένα εξυπνάκια που παρκάρει κάθετα και για αλατοπίπερο κάνα δυό μηχανάκια για να μας δυσκολέψουν τη ζωή!Η f: Περνάω το προηγούμενο εμπόδιο του πεδίου της μάχης, και βλέπω ότι ο φαναρτζής της οδού Μίνωος έχει βάλει και κάνα δυό προφυλακτήρες στο πεζοδρόμιο, για να τους έχει εύκαιρους να καπαρώσει χώρο για παρκάρισμα άμα αδειάσει καμιά θέση...Μια ευγενική χορηγία του Σκύλου της Βάλια Κάλντα


Παράκληση Μαύρου Γάτου: Αν είναι δυνατόν, στις φωτογραφίες σας να φαίνονται ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ των Ελληναράδων ΠΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ.

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2007

"ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΧΕΙΜΩΝΟΣ", ΔΗΜΟΣ ΜΙΚΡΑΣ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2007


το πρόβλημα: ένα πανάθλιο δέντρο παρενοχλεί την ολοκαίνουργια πινακίδα του Δήμου.
εικάζεται ότι την άνοιξη θα τολμήσει να πετάξει και φύλλωμα, το ξεδιάντροπο.

η ελληναράδικη λύση: πολύ απλά, θα κουτσουρέψουμε το δέντρο!!!!!

Submitted by: Ημίαιμος

Ν-ΖΑ 121, ΟΔΟΣ ΜΕΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΒΕΡΟΙΑ, 8-2-2007

Να που μάς προέκυψαν και ...Γερμαναράδες Ελληναράδες!
(το αυτοκίνητο έχει γερμανικές πινακίδες)

Θαυμάστε τον.

Στη Γερμανία θα το έκανε ποτέ αυτό;

Submitted by: Μαύρος Γάτος

ΥΓ Σάς ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκρισή σας στον εμπλουτισμό της συλλογής Ελληναράδων...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ; 'ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΦΡΟΙ'! (ΕΓΚΑΙΝΙΑ...)

Ένα Μαυρογάτειο project, με συνενόχους τον Ημίαιμο και την Ροδιά
και συνερ/γάτες - γαταδότες όλους εσάς (ελπίζω)Το Blog αυτό αφιερώνεται στον Κάφελλο (Κάφ.Ελλ.Ο., Κάφρο Ελληναρά Οδηγό).

Στον Κάφελλο οδηγό που παρκάρει όπου να ναι το καβουρδιστήρι του, μα αυτοκίνητο, μα μηχανή, μα πατίνι είναι αυτό, εμποδίζοντας τη διέλευση πεζών, αναπήρων, παιδικών καροτσιών, ηλικιωμένων.

Στον Κάφελλο οδηγό που περνάει με κόκκινο και σκοτώνει τον αθώο πάνω στο μηχανάκι.

Στον Κάφελλο οδηγό που προσπερνά χωρίς ορατότητα και βάζει σε κίνδυνο τη ζωή όλων γύρω του.

Στον Κάφελλο οδηγό που τρέχει με ταχύτητες Autobahn στους ελληνικούς κατσικόδρομους.

Στον Κάφελλο φορτηγατζή που κυκλοφορεί με φθαρμένα και αναγομωμένα ελαστικά που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπείρουν το θάνατο.

Στον Κάφελλο οδηγό που οδηγεί μέσα στη μαύρη σούρα του (και στην πολλή σκοτούρα του), μιλώντας στο κινητό με το αγαπουλίνι, πίνοντας την φραπεδιά ( ή την φραπελιά) με το ένα χέρι και καπνίζοντας με το άλλο.

Επειδή απ όλους αυτούς (που συνήθως είναι το ίδιο πρόσωπο) πιό εύκολο να πιαστεί στα πράσσα είναι ο οδηγός που παρκάρει σαν Κάφρος, κυρίως τέτοιες φωτογραφίες θα δημοσιεύονται εδώ. Δημιουργώ εδώ και λίγο καιρό το δικό μου αρχείο, αλλά θα ήθελα και την δική σας βοήθεια. Περιμένω τις φωτογραφίες σας στο miltiadis_s@yahoo.gr

Παρακαλώ στις φωτογραφίες σας να φαίνεται όσο γίνεται πιό καθαρά το μπλοκάρισμα του περάσματος για τους πεζούς, ΚΑΙ επίσης, πολύ σημαντικό, να φαίνεται καλά η πινακίδα του Ελληναρά Κάφελλου. Η πινακίδα θα είναι και ο τίτλος του ποστ. Αν δεν φαίνεται καλά, σάς παρακαλώ στείλτε και μια δεύτερη φωτογραφία, όπου να διακρίνεται. Επίσης, θα πρέπει να μού στέλνετε το μέρος όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία (περιοχή, οδό), ημερομηνία και περίπου ώρα.

Δεν ξέρω αν θα πετύχουμε κάτι με αυτό το blog. Αλλά είναι καλύτερο από το να μην κάνουμε τίποτα.
.