Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Η πλήρης ανομία χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης.Ειλικρινά ταλαιπωρήθηκα πολύ να βρω τίτλο γι'αυτό το post, γιατί είναι τόσο εξωφρενικά όσα θα διαβάσετε, που θεωρώ πολύ πιθανό να σταματήσετε την παρακολούθηση του συγκεκριμένου ιστολογίου, όταν αντιληφθείτε πόσο μάταιες είναι όλες οι προσπάθειες να βάλουν κάποιοι μυαλό και να αποκτήσουν ευαισθησία απέναντι στον πεζό.

Η συγκεκριμένη στάση λεωφορείου, βρίσκεται στο Περιστέρι, στην οδό Αναπαύσεως 22, μετά βίας 200 μέτρα από τον Σταθμό Μετρό Ανθούπολης που αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα. Το ότι "σύντομα" θα λειτουργήσει Σταθμός Μετρό εκεί, το αναφέρω μόνο για να δώσω μια ιδέα για δύο πράγματα:
1. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν ο Σταθμός θα ελκύει επιβατικό κοινό που θα καλείται να βρει πάρκινγκ σε μια περιοχή που ήδη δεν διαθέτει θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους.
2. Εδώ δε μπορείς να εξασφαλίσεις (σε σένα μιλάω "Κράτος") την ασφαλή αναμονή λεωφορείου ΠΑΝΩ σε πεζοδρόμιο για τον πεζό, το Μετρό και η ταχεία μετάβαση σε μάραναν..

Πριν δύο εβδομάδες η μητέρα μου περίμενε λεωφορείο στο συγκεκριμένο σημείο (που σημειωτέον ΕΙΧΕ στέγαστρο, το οποίο ξηλώθηκε, και ΔΕΝ αντικαταστάθηκε... θα δούμε παρακάτω τους πιθανούς "λόγους"). Επειδή όμως δεν είχε που να σταθεί -σε αντίθεση με εμάς τους τυχερούς που χτες μας είχαν κάνει την τιμή να μας αφήσουν και σχεδόν ένα μέτρο πεζοδρόμιο-, στεκόταν στο δρόμο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα δύο ατυχή συμβάντα.

1. Κάποιος κλασικός κάφελλος περνώντας από μια μόνιμη λακούβα με βρωμόνερα να την κάνει μούσκεμα, μια που δεν είχε κανένα περιθώριο να μετακινηθεί για να αποφύγει το λασποντούς.
2. Ένας άλλος -χειρότερος- κάφελλος κάνωντας προσπέραση από δεξιά, να της χτυπήσει το χέρι με τον καθρέφτη του, χωρίς καν να το αντιληφθεί.

Έξαλλη από την κατάσταση που δε διορθώνεται με τίποτα, πήρα τηλέφωνο τη δημοτική αστυνομία Περιστερίου, έδωσα τις απαιτούμενες πληροφορίες για το σημείο, όπως και το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό μου, και περίμενα να δω την εξέλιξη.
Την επόμενη μέρα τα αυτοκίνητα ήταν πάλι εκεί, οπότε, και ξαναπήρα τηλέφωνο στη δημοτική αστυνομία, και τους ρώτησα τι έκαναν. Μου είπαν πως θα ξαναστείλουν περιπολικό, και στην ερώτηση γιατί δεν κόπηκε κλήση, πήρα την απάντηση πως ο ρόλος της δημοτικής αστυνομίας δεν είναι εισπρακτικός, αλλά προειδοποιητικός.

Η απορία μου έγγειται στο πόσες φορές κάνει κάποιος σύσταση, και τι πρέπει να γίνει για να κόψει η δημοτική κλήση..
Όντως τα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν (ή απλώς έλειπαν οι ένοικοι του σπιτιού ακριβώς πίσω από τη στάση) για να επιστρέψουν την επομένη.
Για άλλη μια φορά λοιπόν, κάλεσα τη δημοτική αστυνομία, και ο ειλικρινέστατος κύριος που απάντησε στην κλήση μου (που βγήκε και γνωστός μου.. ίσως έτσι εξηγείται η ειλικρίνεια), μου είπε πως γνωρίζει καλά και το σημείο, και το θέμα, και πως δε θα βρω άκρη καλώντας τη δημοτική αστυνομία, γιατί προφανώς οι παρανομούντες έχουν τόσο γερό βύσμα, που δεν τους κουνάει τίποτα.
Το ατυχές στο συγκεκριμένο τηλεφώνημα είναι πως δεν το ηχογράφησα... τέλος πάντων!
Μετά από παρότρυνσή του λοιπόν, κάλεσα την άμεση δράση, τους εξήγησα όλο το περιστατικό και τους είπα πως η ίδια η Δημοτική αστυνομία Περιστερίου με παρέπεμψε σ'εκείνους.

Αποτέλεσμα; Μηδέν!
Τις επόμενες μέρες, τα αυτοκίνητα εξακολουθούσαν να καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο. Ακόμα και χτες που για άλλη μια φορά κάλεσα την τροχαία, κανείς δεν εμφανίστηκε για τα επόμενα 25 λεπτά που πέρασα στη συγκεκριμένη στάση. Και χτες, είχαμε χώρο να κινηθούμε αν ζητούσαμε συγνώμη για την ενόχληση στους υπόλοιπους πεζούς που περίμεναν. Αν υπήρχε κάποια μάνα με καροτσάκι, ή κάποιος σε αναπηρικό, απλά θα στέκονταν στο δρόμο περιμένοντας τον επόμενο κάφελλο να τους κάνει ντους ή να τους χτυπήσει.

Περιφερόμενη γύρω από τα οχήματα, ανακάλυψα πως κανένα δεν είχε επικολλημένο ασφάλιστρο ώστε να μάθω το όνομα ιδιοκτήτη έστω, και πως το κουδούνι στο σπίτι πίσω από τη στάση, είχε ένα όνομα, και μία επωνυμία εταιρίας. (!)

Κάτι άλλο άξιο αναφοράς, είναι πως πίσω από τη στάση και στο ισόγειο του κτηρίου, στεγάζεται συνεργείο, το οποίο επίσης ανέβαζε αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο, αλλά σταμάτησε να το κάνει μετά τη σύσταση της δημοτικής αστυνομίας.. απλά για να αφήσει το χώρο στα δύο BMW. Προφανώς ο ιδιοκτήτης του συνεργείου δε χαίρει της ίδιας ασυλίας.

Είμαι σίγουρη 100% πως και σήμερα που θα ξαναπεράσω, τα οχήματα θα βρίσκονται εκεί..

Έχω φτάσει να αναρωτιέμαι διάφορα όπως..

Ποιος είσαι και έχεις πλήρη ασυλία στο να παρκάρεις όπου θέλεις χωρίς επιπτώσεις; Και εν κατακλείδι, γιατί η ταυτότητά σου παίζει ρόλο σ'αυτή τη χώρα για το αν θα υπακούς στους νόμους;

Ποιος τελικά ξήλωσε το στέγαστρο της ΕΘΕΛ στο σημείο, και είναι το μοναδικό που δεν έχει αντικατασταθεί με άλλο σε ολόκληρη διαδρομή από την Ομόνοια μέχρι το βουνό της Πετρούπολης;

Η ιδιοκτήτρια του ασημί BMW (όπως έκπληκτη ανακάλυψα) είναι μητέρα ενός κοριτσιού, που προφανώς θα αναζητούσε ευθύνες αν το παιδί της παρασυρόταν από αυτοκίνητο επειδή κάποιος/α, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ, πάρκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο..

Τι ακριβώς ελπίζει να καταφέρει κανείς, όταν προσπαθεί με μοναδικό όπλο κάθε έννομο μέσο
να συνετίσει και να αποδώσει ευθύνες στην πλήρη ανομία και ατιμωρησία;

Τι ακριβώς καταφέρνουν τα αυτοκόλλητα των Street Panthers πέρα από το να προσβάλλουν τα συμπαθή τετράποδα; Κατά τη γνώμη μου, απλώς εκνευρίζουν στιγμιαία τον κάφελλο, που θα ξοδέψει απλώς λίγο χρόνο για να τα αφαιρέσει.

Για ποια καταγγελία μιλάμε, ποια αστυνομία, ποιο κράτος, και ποιους νόμους;

Από το 1992 μέχρι το 2007 που είχα αυτοκίνητο, οφείλω να μου αποδώσω την ιδιότητα του υπερανθρώπου, αφού κατάφερα να μην έχω παρκάρει ποτέ σε στάση/διάβαση/πεζοδρόμιο..
Σήμερα, το σωτήριο (?) έτος 2011 που ξεκινάει το μέτρο της απόσυρσης, ώστε να αποκτηθούν ακόμα περισσότερα BMW, το μόνο που μας λείπει είναι τα πεζοδρόμια για να παρκάρουν πάνω τους το ένα δίπλα στο άλλο.

Λυπάμαι πολύ, αλλά οφείλω στον εαυτό μου (και στο Μιλτιάδη) να αποχωρήσω από τη συγγραφή στο συγκεκριμένο ιστολόγιο, γιατί βρίσκω πως πολεμάει με χάρτινες βεντάλιες απέναντι σε πολυβόλα συμφερόντων και ασυνείδητων υπανθρώπων που θα βάλουν μυαλό ΜΟΝΟ αν το παιδί τους βρεθεί κάτω από τις ρόδες ενός ομοίου τους... και πάλι δεν είναι και σίγουρο πως κάτι τέτοιο θα τους συνετίσει.

Καλή τύχη.. με τα αυτοκόλλητα και τις δημοτικές αστυνομίες, και την τροχαία. Ελπίζω να καταλάβετε κάποια στιγμή πόσο ασήμαντοι είμαστε επειδή δεν πληρώνουμε φόρους καυσίμων και τέλη κυκλοφορίας.

Προσωπικά, θα το πάρω στα χέρια μου, κι ας φοβάμαι μη με πιάσουν για φθορά περιουσίας. Καλύτερα η περιουσία του άλλου, παρά η δική μου ζωή.

Γειά σας ;)

Σημείωση: Διασκέδασα πολύ με την κίνηση κάποιων που άφησαν στο παρμπριζ του μαύρου τζιπ φυλλάδια για τη μη πληρωμή εισιτηρίου στα λεωφορεία από άποψη..
Υποθέτω όσο άποψη έχει το να μην πληρώνεις εκ πεποιθήσεως, άλλο τόσο έχει να παρκάρεις πάνω στο πεζοδρόμιο ξέρωντας πως δε σε κουνάει τίποτα. Αυτό με το οποίο αμφιβάλλω πάντως, είναι κατά πόσο χρησιμοποιεί ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου+πεζοδρομίου Μέσα Μαζικών Μεταφορών..

ephee

9 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Μια αντίδραση είναι να μείνουμε και να γίνουμε σαν αυτούς. Μια άλλη είναι να μείνουμε και να κάνουμε πως δεν τους βλέπουμε. ια τρίτη είναι να φύγουμε.

Η τέταρτη και πιό δύσκολη... είναι να μείνουμε και να τους πολεμήσουμε!

Η απόφασή σου είναι σεβαστή. Επίτρεψέ μου όμως να σού πω πως κάνεις λάθος. ¨Εχω μιλήσει με Κάφελλους, και μάλιστα με μερικούς "υπεράνω πάσης υποψίας", και μού έχουν πει πως βλέποντας τις αναρτήσεις του Ιστολογίου έγιναν πιό συνειδητοί οδηγοί. Απλά, δεν "έβλεπαν" τα πεζοδρόμια, τις διαβάσεις, τις στροφές, κτλ. ¨"Έβλεπαν" μόνο θέσεις για παρκάρισμα. Η συνειδητοποίηση της Καφελλοσύνης τους μέσω της επισήμανσης τους, τους έκανε λίγο καλύτερους, έως πολύ καλύτερους.

Καλημέρα φίλη μου και καλό μας κουράγιο Σ;ο))))

Μαύρος Γάτος είπε...

Μια ακόμα "δυνατότητα" είναι, βέβαια, και να μάς στρίψει...

http://mavrosgatos.blogspot.com/2011/02/blog-post_19.html

ephee είπε...

Να πολεμήσω ήθελα, με μέσα έννομα χωρίς να φθείρω την περιουσία κανενός.
Προφανώς όμως τα μέσα έννομα ή άνομα, είναι απλά "μέσα".
Κι εγώ δεν είμαι ούτε στα μέσα ούτε στα έξω κανενός. Ο τζιπάτος όπως φαίνεται είναι ο ίδιος τα μέσα τα ίδια.

ephee είπε...

..Και επιστρέφω με news update:
Όλα τα αυτοκίνητα (γύρω στα 10) που ήταν πάνω στο πεζοδρόμιο της Αναπαύσεως, ως δια μαγείας κατέβηκαν στο δρόμο και πάρκαραν κανονικά, εκτός από τα συγκεκριμένα δύο, τα οποία παραμένουν πάνω στη στάση..

Τελικά, μήπως μένω κοντά στον πρωθυπουργό και δεν το ξέρω;..

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν γίνεσαι τροχαίος?

ephee είπε...

Πολύ καλή ερώτηση, με μακροσκελή απάντηση όμως πολύ φοβάμαι...
Αφ'ενός επειδή στην ηλικία μου είναι λίγο δύσκολο, αφ'ετέρου, γιατί θα με είχαν διώξει από την πρώτη μέρα.
Ξέρεις γιατί;
Γιατί προχτές (την Τρίτη συγκεκριμένα) με έκπληξή μου είδα περιπολικό να σταματάει και αστυνομικό να κατεβαίνει με το μπλοκάκι στο χέρι να συνετίσει Κάφελλους, κι αντί να πιάσει δουλειά για γράψιμο, έβγαλε μια σφυρίχτρα και τη φύσαγε προσπαθώντας να προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες για να πάρουν τα αυτοκίνητά τους. (?!?!?!)
Εγώ πάλι, θα τους είχα κόψει κλήσεις, και μάλιστα για κάθε παράβαση ξεχωριστά στον καθένα.. Πως το βλέπεις, θα έκανα καριέρα; Εγώ δε νομίζω, γιατί δεν τη δουλεύω τόσο καλά τη σφυρίχτρα.

Καθόταν και εξηγούσε στον ΗΛΙΘΙΟ που είχε παρκάρει πάνω σε διάβαση πεζών, ΑΜΕΑ, πεζοδρόμιο, φανάρι και στάση πως οφείλει να αφήνει τρεις πλάκες πεζοδρομίου από το δρόμο αν θέλει να μην τον γράψουν..!
Στην ερώτηση γιατί το κάνει αυτό αντί να τους σκίσει απλά, μια που στην πρώτη -άντε δεύτερη- δε θα το ξανακάνουν, μου απάντησε πως δεν χαμπαριάζουν κι ας τους κόβουν κλήσεις.
Στη δε επισήμανση πως για το συγκεκριμένο σημείο (όχι αυτό της φωτογραφίας) έχω πάρει προσωπικά πάνω από 25 φορές τηλέφωνο την τροχαία, μου είπε να πάω στην τροχαία αυτοπροσώπως και να κάνω ΕΓΓΡΑΦΗ επώνυμη καταγγελία.

Για να στο κάνω πιο νιανιά μια που για να έκανες αυτή την ερώτηση δε σε κόβω και για πολύ τσακάλι, δε γίνομαι "τροχαίος", για τον ίδιο λόγο που ο Κάφελλος δε γίνεται άνθρωπος. Η αδιαφορία πολλές φορές βρίσκεται στο dna.
..Και στην περίπτωση του αστυνομικού που ΒΛΕΠΕΙ την παρανομία αλλά δεν κόβει κλήσεις σε αυτοκίνητα που είναι έξω από εκθέσεις αυτοκινήτων, δημαρχεία ή τράπεζες, εντοπίζεται στο dna και ένα άλλο, που το λένε οσφυοκαμψία.

μαμά στο δρόμο είπε...

Ναι, είναι δύσκολο για τον πολίτη να πολεμήσει, αλλά όχι αδύνατο.
Κάποιος φίλος πεζός βρήκε τον τρόπο και τον ανάρτησε στο δίκτυο (http://groups.yahoo.com/group/pezh/message/60). Σε περίπτωση που ο σύνδεσμος δε λειτουργεί (το δοκίμασα τώρα και κόλλησε), δοκίμασε στην αναδημοσίευσή του (http://mamastodromo.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html).
Μια άλλη λύση είναι η συστηματική ενόχληση (αυτοκόλλητα, τσίχλες στο παρμπρίζ, χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα κτλ) ώσπου να το πάρει απόφαση ότι είναι προτιμότερο να ψάξει θέση αλλού. Την τελευταία μέθοδο δεν τη συνιστώ (είμαι ακόμα ουτοπίστρια και πιστεύω στα έννομα μέσα) αλλά την εφάρμοσε φίλος στο Κουκάκι και έπιασε.
Ό,τι κι αν κάνεις, καλή επιτυχία.

Φώναξε Κανείς είπε...

"ο ρόλος της δημοτικής αστυνομίας δεν είναι εισπρακτικός, αλλά προειδοποιητικός." Αυτό είναι αστείο! Έχω δει δημοτική αστυνομία να κόβει κλήση στην Αθήνα, Αύγουστο μήνα, σε αυτοκίνητο που πάρκαρε σε θέση παρκαρίσματος κατοίκων κι ενώ ο δρόμος ήταν άδειος από αυτοκίνητα!!! Δηλαδή ούτε τον προηδοποιήσανε, ούτε ενοχλούσε βέβαια! Απλά θέλανε να κόψουν κλήση!
Όσο για το θέμα το τι μπορούμε να κάνουμε, θα συμφωνήσω με την "μαμά στο δρόμο", αν και ομολογώ ότι έχω φτάσει κι εγώ στα όρια μου και με φαντάζομαι ότι παίρνω μια βαριοπούλα και αρχίζω και βαράω...ααααχχχ!

ephee είπε...

Φώναξε κανείς, αυτά, στο Δήμο Αθηναίων που έχουν χρέη.. Περιστέρι μεριά (40 εκ ευρώ χρέος) δεν έχουμε ανάγκη από λεφτά, και δεν κόβουμε κλήσεις. Άμα δεις τη δημοτική αστυνομία στο κέντρο του Περιστερίου που απαγορεύεται το πάρκινγκ θα σε πιάσουν τα γέλια από τα νεύρα.
Ειλικρινά, θέλω να ρωτήσω τι εκπαίδευση χρειάζεται για να γίνεις δημοτικός "διαιτητής" και να σφυράς προκειμένου να αποτρέψεις την παρανομία..