Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Γαϊδουριές






Από μακριά φαινόταν ότι θα είναι κάτι καλό. Η Δημοτική Αστυνομία έκοβε κλήση. Το Golf έκλεινε τη ράμπα για τα ΑΜΕΑ και, ταυτόχρονα, την πρόσβαση στο μοναδικό σημείο χωρίς καγκελάκια. Έβαλα αυτοκόλλητο και έμεινα λίγο, αρκετά για να δω πόσο δυσκολεύονταν οι πεζοί, ιδίως οι ηλικιωμένοι. Όταν ήρθε ένας με αμαξίδιο (με πόδι στον γύψο και πατερίτσες) χρειάστηκε να σηκωθεί και η συνοδός του να διπλώσει το αμαξίδιο, προκειμένου να καταφέρουν να περάσουν.

Εκτός από την κλήση, για την οποία χάρηκα ιδιαιτέρως, και εκτός από το γνωστό αυτοκόλλητο, το οποίο πίεσα με περισσή μανία πάνω στο παρμπρίζ, πρόσεξα άλλο ένα χαρτάκι: μέσα από το τζάμι, είχε έναν αριθμό κινητού και τη σημείωση "επιστρέφω σε λίγο". Πήρα μερικές φορές (από απόκρυψη) με σκοπό να πω "πω πω, τι κρίμα, αυτό το παλιοφορτηγό σάς το έκανε θερινό το καημένο το αμάξι, τρεχάτε". Δεν το σήκωσε. Έχω κρατήσει το νούμερο και θα δοκιμάσω ξανά - κατά τις τρεις η ώρα το πρωί.

2 σχόλια:

Προβληματικός είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε,
όλα καλά κι ωραία, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαιρόμαστε για τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας.

Για όσους δε το ξέρουν, ας το μάθουν: Οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας δεν έχουν καμία ισχύ και κανένα νόημα. Είναι μια απλή φοβέρα. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τις πληρώνει.

Για τις περιπτώσεις όπως της φωτό, αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση, οφείλεις να καλέσεις το 100 για να κόψει μια κανονική κλήση. Βέβαια 40€ πρόστιμο είναι λιγότερο κι από ένα ημερίσιο parking. Kαι η ανίκανη αστυνομία μας δε θα αποκαταστήσει την τάξη (με γερανό π.χ.) τη στιγμή που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να το κάνει.

Οπότε αν θες να κάνεις κάτι *εσύ* συνάδελφε, αυτό είναι μήνυση (για έκθεση σε κίνδυνο κ.α.) και αγωγή (για προσβολή προσωπικότητας κ.α.).

Ναι το ξέρω. Πακέτο. Όμως μόνο έτσι θα έχουμε μια αμυδρή ελπίδα για κάτι καλύτερο. Κι εγώ δηλαδή, δεν είναι κάτι που μπορώ να κάνω συνεχώς. Αλλά κάνω ό,τι μπορώ.

Yannis H είπε...

:))))


Φοβερό!!!!

Μακάρι να πήρες τρεις το πρωί!!!!!!!!