Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ράμπα; Ποια ράμπα; Να φύγουνε, να πάνε αλλού! (28/12/2010)

11.14 π.μ. Βρίσκω παρκαρισμένο το ΡΟΤ 3609 στη ράμπα για τα ΑΜΕΑ. Δίπλα παρκάρει ένα παπάκι (αυτά στην οδό Μητροπόλεως, στο Σύνταγμα, 20 μέτρα από το Υπουργείο Οικονομικών).
11.15 π.μ. Ενώ ετοιμάζομαι να βάλω αυτοκόλλητο, εμφανίζεται η οικογένεια ιδιοκτητών. Ο οδηγός με κοιτά που τον απαθανατίζω, τα παιδιά στριμώχνονται πίσω γκρινιάζοντας. Η κυρία διαμαρτύρεται για τον ασυνείδητο που πάρκαρε το μηχανάκι και την εμποδίζει να ανοίξει με άνεση την πόρτα του συνοδηγού. Σωστά, έπρεπε να το βάλει παρακάτω, στη διάβαση των πεζών. Αχ, δεν θα γίνουμε ποτέ Ευρώπη...
11.17 π.μ. Το ΙΕΒ 8493 βρίσκει άδεια τη "θεσάρα" και τσουπ! Χώνεται. Μόνο του; Όχι. Κάποιος το οδηγεί.
11.18 π.μ. Ιδού και ο οδηγός. Κοιτά ζερβά, κοιτά δεξά και πάει στη δουλειά του.
11.21 π.μ. Το ΙΕΒ 8493 μετά τη μικρή εικαστική μου παρέμβαση. Πορτοκαλί αυτοκολλητάκι που γράφει "είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω". Από το http://www.streetpanthers.gr/





5 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Σε καλωσορίζω κι από εδώ φίλτατε Shinecast! Ελπίζω μαζί σου να έρθει νέα πνοή και άλλο νέο αίμα στο Ηρωικό μπλογκ μας. Καλό μας βόλι!

shinecast είπε...

Χε χε, ευχαριστώ! Καλώς σας βρήκα!

ephee είπε...

Πριν απλώσω το σεντόνι που ετοιμάζω για σχόλιο, να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη για τα κρόσια..
Είμαι στη γωνία Εθνάρχου Μακαρίου (προέκταση της Λένορμαν) και Κηφισού, και περπατάω στο δρόμο (δηλαδή στον Κηφισό) επειδή ένας Κάφελλος έχει παρκάρει σε ΟΛΟ το πεζοδρόμιο.
Γυρνάω να δω αν με βλέπει κανείς πριν το σπάσω, κι έρχονται δίπλα μου 2 μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ.
Τους αρχίζω στα κοσμητικά, και τους ρωτάω "ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΙΖΕΤΕ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ;!"
Απάντηση αστυνομικού: Δίκιο έχετε, αλλά εμείς δεν έχουμε μπλοκάκια, δεν κόβουμε κλήσεις
ephee:Και τότε τι σκατά βολοδέρνετε και καίτε βενζίνη πάνω κάτω-κάτω πάνω;!

Την επομένη, διαβάζω αυτό εδώ..
Οπότε και συμπεραίνω, πως ο λόγος που δε βάζει μυαλό ο Κάφελλος, είναι που του πέφτουν φτηνά τα πρόστιμα, άρα ας τα ανεβάσουμε..
Αν νομίζατε πως οι κλήσεις δεν κόβονται, κάνετε λάθος δηλαδή!
Οι κλήσεις κόβονται, αλλά μετά από καταγγελία, κι μόνο αν ο καταγγέλων δώσει στην τροχαία το όνομά του, και τους περιμένει στο σημείο να κόψουν την κλήση. (δηλαδή ποτέ)
Εξ'άλλου, μην ξεχνάμε πως στο πνεύμα των εορτών, και τις πινακίδες να έχουν αφαιρέσει, τις επιστρέφουν.
Το μόνο που με ανησυχεί επειδή δεν το γνωρίζω, είναι αν κερνάνε καμιά μπουγάτσα τον Κάφελλο όταν πάει να παραλάβει τις πινακίδες του, ή τον αφήνουν νηστικό!

Άρης είπε...

Αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από τις τελευταίες αναρτήσεις, επειδή εγώ τώρα βρήκα το blog τώρα θα γράψω. Είμαι και εγώ ένας χρήστης των ελληνικών δρόμων, τόσο σαν οδηγός, όσο και σαν πεζός. Δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ έχω χαρεί που βρήκα ένα τέτοιο blog. 'Εχω περάσει από όλες τις φάσεις μάχης με τους Κάφελλους (γαμάτος αυτός ο "ορισμός"), άμεση μάχη ,ε χοντρά μπινελίκια και προσβολές, απλά ειρωνικά σχόλια, σχόλια να τους πιάσω στο φιλότιμο, σχόλια-συζητήσεις να τους εξηγώ ότι ο δρόμος είναι δημόσιος και η συμπεριφορά σε αυτόν ορίζει όχι μόνο την δική μας τύχη αλλά και των άλλων....Που κατέληξα? Οτι ο καθένας τελικά πρέπει να παίρνει αυτό που του αξίζει. Π.χ., Αυτός που κάνει αναστροφή στη Μιχαλακοπούλου, αδιαφορώντας για τη ζωή των άλλων, αξίζει να μας απαλλάξει από την παρουσία του - λυπάμαι που γίνομαι τόσο κακός, δεν είναι ότι καλύτερο το παραδέχομαι αλλά είναι ΔΙΚΑΙΟ με τέτοια καθάρματα -, ας του φύγει το αμάξι σε καμία στροφή στο Σούνιο και ας απαλλαγούμε από αυτόν και κάθε όμοιό του εν δυνάμει δολοφόνο. Για αυτούς που έχουν μπερδέψει το πεζοδρόμιο με το "προσωπικό" τους parking, έχω αγοράσει 10 δεσμίδες γαϊδαρους και κολλάω με την κάθε ευκαιρία. Για αυτούς που μπαίνουν ανάποδα στα στενά, αλλάρμ, κατέβασμα του παραθύρου και ήρμη ανακοίνωση στον αλήτη ότι έχει μπει λάθος και πρέπει να κάνει πίσω, εγώ δεν πρόκειται να πάω πίσω ούτε 1 εκατοστό (αυτοί που μπαίνουν ανάποδα πολλές φορές σου λένε και καλά ότι τους έχει συμβεί κάτι εξαιρετικά επείγον, απάντηση: και εμένα το ίδιο). Αν επιμείνουν, ή κινηθούν απειλτικά, τους δείχνω ήρεμα ότι έχω σημειώσει τον αριθμό τους (αυτό ενδεχομένως να αποτρέψει τον άλλο από βίαιη συμπεριφορά αφού θα φοβηθεί τη μήνυση για ξυλοδαρμό και μάλιστα ξυλοδαρμό για τον οποίο τι θα πει στο δικαστήριο? ότι με έδειρε γιατί δεν τον άφησα να περάσει που πήγαινε αντίθετα σε μονόδρομο?) και τους λέω αν γνωρίζουν ότι το πρόστιμο για τη συγκεκριμένη παραβίαση είναι περίπυ 1000€.

Γενικά, η κατάντια, ο υπέρμετρος εγωϊσμός, ο "ωχαδερφισμός", η κουτοπνηριά και η παντελής έλλειψη κοινωνικής συνείδησης και ευθύνης του νεοέλληνα, αντανακλάται τέλεια στην οδική του συμπεριφορά. Όμως συχνά μετράμε θύματα και τραυματίες. Άρα το θέμα είναι ΣΟΒΑΡΟ. Άραγε, το σύστημα με το οποίο δυστυχώς οι περισσότεροι παίρνουν το δίπλωμα, δε συμβάλλει και αυτό? ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε Άρη έχω πάψει από καιρό να κολλάω αυτοκόλλητα. Στην αρχή έγραφα εδώ, τώρα έχω τόσο απηυδήσει που δε μπορώ ούτε κι αυτό, αν όμως έχεις όρεξη και κουράγιο (που όπως βλέπω έχεις!) και θέλεις να έρθεις στην παρέα μας και να δημοσιεύεις εδώ τα σχόλια κ τις φωτογραφίες σου
στείλε μου απλά ένα email miltiadis _s @ yahoo .gr !