Σάββατο, 5 Απριλίου 2008

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΟΥ ΚΙ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Καβαλάμε τα ποδήλατα και βγαίνουμε στους δρόμους…

Για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα

Για να ενώσουμε τις δίτροχες δυνάμεις μας

Για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα

Για να κάνουμε μια βόλτα σ' αυτήν την πόλη

με τον τρόπο που της αξίζει!

Την Κυριακή 6 Απριλίου 2008 στις 12 το μεσημέρι διοργανώνεται πορεία με ποδήλατα στο πλαίσιο της πανελλαδικής ποδηλατοπορείας που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 18 πόλεις. Σημείο συνάντησης και εκκίνησης της πορείας θα είναι το άγαλμα του Βενιζέλου στην Εγνατία. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή Εγνατία – Δωδεκανήσου – Λ. Νίκης – Μ. Αλεξάνδρου μέχρι τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης με επιστροφή στο Λευκό Πύργο από το πλακόστρωτο της παραλίας. Στο σημείο του τερματισμού θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό που περιλαμβάνει τα ακόλουθα αιτήματα:


1 ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ
Δημιουργία αξόνων αποκλειστικής χρήσης για ποδήλατα και πεζούς που θα ενώσει δυτική με ανατολική Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια επέκταση με κάθετους άξονες.
Η υλοποίηση του στόχου μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει με κατάλληλη παρέμβαση στην υπό διαμόρφωση νέα παραλία.


2 ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ-ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Να επιτραπεί η μεταφορά ποδηλάτων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς .

3 ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ Ο ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Κ.Ο.Κ.
Ο ελληνικός Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν λαμβάνει υπόψη το ποδήλατο και δεν περιέχει ειδικά σήματα κυκλοφορίας που να ρυθμίζουν την κυκλοφορία ποδηλάτων. Η λογική του Κ.Ο.Κ. πρέπει να αλλάξει ώστε να προστατεύει και να προωθεί την μετακίνηση με ποδήλατο. Να ενσωματωθούν στον Κ.Ο.Κ. οι τροποποιήσεις που έχουμε καταθέσει.

4 ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
Υβριδικά αυτοκίνητα που καταναλώνουν ελαφρώς λιγότερη βενζίνη από τα συμβατικά επιβραβεύονται με την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας. Το ποδήλατο, το πιο καθαρό και ήπιο μέσο μετακίνησης εξακολουθεί να πληρώνει ΦΠΑ 19%.

5.ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

Σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης (πλ.Βαρδαρίου, Αριστοτέλους, Καμάρα) είναι δυνατό να διατίθενται ποδήλατα για δημόσια χρήση τα οποία να μπορούν να προμηθεύονται ΔΩΡΕΑΝ για συγκεκριμένη ώρα οι πολίτες με την χρήση πιστωτικής ή άλλης ειδικής κάρτας· οι χρήστες θα «ξεχρεώνονται» τα ποδήλατα όταν τα αφήνουν στο πλησιέστερο γι' αυτούς επόμενο σημείο διάθεσης.

6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Ενημέρωση των πολιτών για την χρησιμότητα του ποδηλάτου και τα οφέλη από την μετακίνηση με αυτό πέρα από τις γιορτινές ετήσιες εκδηλώσεις.

Διοργάνωση:

ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ: http://podilates.gr/

(Στη Θεσσαλονίκη)

O Ποδηλάτης http://www.podilatis.com/

Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών http://www.enosipezon.gr/

Streetpanthers.gr www.streetpanthers.gr

Bikerespect Πρωτοβουλία για το ποδήλατο www.bikerespect.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: