Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: *ΚΑΙ* ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Ο ΚάΦΕΛΛΟΣ

Ξεκινώντας από τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης ακολουθούμε την ειδική χάραξη για τους τυφλούς (είναι η λευκή πλάκα με τις παράλληλες αυλακώσεις), και προσπαθούμε να πάμε προς το κέντρο της πόλης. Δυστυχώς όμως συναντάμε στην πορεία τα εξής "μικροεμπόδια":










Δε νομίζω πως οποιοσδήποτε τυφλός θα είχε επιβιώσει ως εδώ (δηλαδή εκατόν πενήντα μέτρα παρακάτω, όπως πηγαίνει το ρεύμα της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας).

Να τον χαιρόμαστε, τον αστικό μας πολιτισμό. Τη ζούγκλα μας, δηλαδή.

7 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Εδώ χρειάζεται ένας τρελλός με έναν λοστό να σπάει ο,τιδήποτε στο πέρασμά του. Διαφορετικώς δε βάζει μυαλό ο νεοέλληνας.

Neura είπε...

Πίστεψε με, οι τυφλοί ούτε κατά διάνοια δε χρησιμοποιούν την ειδική λωρίδα, μένω δίπλα στη Σχ. Τυφλών, και μια χαρά τα καταφέρνουν (αναγκαστικά) και μόνοι τους χωρίς το πολιτισμό αυτών που βλέπουν. Αν έπαιρνες το ίδιο μονοπάτι προς τη Μπότσαρη θα έπεφτες και πάνω σε τηλεφωνικό θάλαμο, που μετά από παράπονα των συμπολιτών μας, πήγαν και πρόσθεσαν και παρακαμπτήρια λωρίδα.Τώρα απλά ο τυφλός πρέπει να μυρίσει τα δάχτυλα του για το ποιο δρόμο να διαλέξει.

Panos Konstantinidis είπε...

Αναγκαστήκανε να προσαρμοστούνε οι άνθρωποι με τόσους αναίσθητους γύρω τους.

Chimaikon είπε...

Ο Χριστός και η Παναγία!
Και άντε οι οδηγοί, πες πως δεν έχουν ιδέα.. Αυτοί που βάζουν τις κολώνες δεν έπρεπε να είναι ενημερωμένοι από τον δήμο!!!;

Αλλά θέλουμε να μιλάμε και για πρόνεια τρομάρα μας...
Στην Λιουμπλιάνα (πρωτεύουσα τς Σλοβενίας)με πληθυσμό 300.000 άτομα, έχουν σε σύστημα Μπράιγ, τα δρομολόγια των λεωφορείων, παντού και φανάρια με ηχητική προειδοποίηση επίσης παντού!
Όχι μόνο σε κεντρικά σημεία της πόλης ώς διακοσμητικά στοιχεία για να λένε οι περαστικοί "Α! Άκου! Κάνει και ήχο...! Για τους τυφλούς είναι!..."
Συγχύστηκα πάλι!

Dr_MAD είπε...

Δες ένα ενδιαφέρον post για παράσυρση παιδιού στην πόλη. Τελικά δεν έπιασε το κείμενο που σου έδωσα να δημοσιεύσεις

pethamenofeggari.blogspot.com

Συγγνώμη για το άσχετο σχόλιο
Καλησπέρες

Cacofonix είπε...

Αν τραβήξει ιδιώτης φωτογραφίες των παραβάσεων και τις καταθέσει στην τροχαία, δεν ισχύουν σαν αποδεικτικά στοιχεία των παραβάσεων;

FrapDigo είπε...

Τί σημασία έχει, ρε παιδιά; Έτσι κι αλλιώς, τρελοί είναι οι τυφλοί, να ακολουθήσουν τις ειδικές λωρίδες; Οι Έλληνες τυφλοί είναι πια κάτι σαν "ΛΟΚατζήδες" των τυφλών. Είδες εδώ στην Ελλάδα; Οι τυφλοί αποκτούν ειδική, σκληρή εκπαίδευση.

Και μια ερώτηση, όποιος ξέρει ας απαντήσει...τις προάλλες, οδηγούσα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, και ένας κάφρος είχε παρκάρει πάνω στο δρόμο, κλείνοντας τη μόνη λωρίδα του ενός ρεύματος, πάνω σε κεντρική διασταύρωση (είχε καφετέρια απέναντι, ντε!). Πάρκαρα μετά από 5 λεπτά και πήρα τηλέφωνο την τροχαία. Με ρώτησαν για την πινακίδα του, αλλά δεν την είχα συγκρατήσει (μόνο αυτό μου έλειπε, ανάμεσα στους ελιγμούς για να περάσω τον μαλάκα). Τελικά μου είπαν ότι θα πήγαιναν για κλήση. Αργότερα, πέρασα και τον είδα απλά παρκαρισμένο λίγο πιο πέρα, και μια ιδέα πιο σωστά.

Ερώτηση: Τί γίνεται αν δώσεις στην τροχαία τηλεφωνικά την πινακίδα; Μπορείς να είσαι σίγουρος, έτσι, ότι θα τιμωρηθεί; Γιατί αν είναι έτσι, τους πήρε και τους σήκωσε τους κάφρους, από αύριο θα το κάνω χόμπι!