Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

MERCEDES 600 SEL

Μια ιστορία καθημερινής (δυστυχώς) τρέλας.

Περπατάω αμέριμνη στην παραλία της πόλης μας, είναι ακόμα σχετικά νωρίς πρωί Σαββάτου και ίσως γι’ αυτό δεν έχει μετατραπεί η παραλία σε ανοιχτό πάρκινγκ. Στο ύψος της ποδηλατούπολης (δίπλα από το Μακεδονία Παλλάς) εμφανίζεται ο εν λόγω κύριος (ας τον ονομάσουμε κύριο προς χάριν της συζήτησης) και παρκάρει τη Mercedes του αμέριμνος μπροστά στην είσοδο του πάρκου. Για να είμαι αντικειμενική δεν την φράκαρε την είσοδο. Παλεύω με τον εαυτό μου, να μη πω τίποτα και απλά χειροκροτώ. Και εκεί ξεκινάει όλη η ομορφιά της ιστορίας, γιατί πλέον το να παρκάρει κανείς παράνομα, δε κάνει αίσθηση σε κανέναν, και δε προκαλεί ντροπή ούτε καν στον παράνομο, το αντίθετο θα έλεγα μάλλον.
Ο “κύριος” βγαίνει από το αμάξι του, και προφανώς πειραγμένος από το χειροκρότημα μου, γυρίζει με ύφος και μου λέει (σημειωτέον, δε προχωρούσα δίπλα του, αλλά από την κάτω πλευρά του ποδηλατόδρομου) εγώ έχω Mercedes 600, τα πληρώνω τα πρόστιμα και δε με απασχολεί, δε μπορείς να μου κάνεις τίποτα. Και ειλικρινά δε θα είχα ασχοληθεί αν δεν τα είχε πει αυτά. Βγάζω τη φωτογραφική μου και απαθανατίζω την αυτοκινητάρα του. Χρήματα μάλλον έχει ο κύριος, αλλά με το να πληρώνει τα πρόστιμα μάλλον δε του μένουν για να πληρώσει πάρκινγκ.
Τέλος πάντων, μη ξεφεύγω από το θέμα μας. Βγάζω τη φωτογραφία μου και παίρνω τηλέφωνο τη δημοτική αστυνομία, εξηγώ στην κυρία στο τηλέφωνο, η οποία χαμογελώντας μου λέει “Κυρία μου αν στείλω κάποιον να τον γράψει θα πρέπει να γράψει και 200 αυτοκίνητα που θα είναι παρκαρισμένα εκεί δίπλα”......ντοιγκ......... “Προσπαθήστε να τα βρείτε μεταξύ σας”........ντοιγκ ν.2........όπου την ώρα που μιλάω εγώ με την δημοτική αστυνομία βγαίνει ο κύριος από την ποδηλατούπολη, βγάζει φωτογραφική μηχανή και με φωτογραφίζει σχολιάζοντας “Με τέτοια φάτσα δε μπορείς να μου κάνεις τίποτα”....μάλλον τον ενόχλησε το τρίτο μάτι που έχω στο κούτελο. Ξαναμπαίνει στο αυτοκίνητο και μάλλον τον ξίναν τα .@@@@@@ γιατί ξαναβγαίνει πλησιάζει λίγο προς τα μένα και ξύνει τα @@@@@. Υστερα πως να μη κάνεις τον συνειρμό μικρού μορίου και μεγάλου αυτοκινήτου. Τέλος πάντων, και φωνάζοντας μου λέει πες τους ότι τώρα θα πάω να παρκάρω στο Λευκό Πύργο.

Ειλικρινά τι να πει κανείς. Τα σχόλια δικά σας.

8 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Πω πω νεύρα Σ;-)))))

Και να μπορούσα να πω ότι είναι αδικαιολόγητα...

Σε καλωσορίζω στους Κάφελλους. Καλωσορίζω μαζί σου και τον "κύριο" με την αυτοκινητάρα και τα πολλά λεφτά για πέταμα.

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα, έπρεπε να τού πεις απλά με ύφος αγαθόν:

"αχ καλέ, μην την αφήνετε εδώ, θα σάς την γδάρουν τα βρωμόπαιδα..."

αν δεν την εξαφάνιζε σε χρόνο dt, και επέμενε να ξύνει τα @@ του... ε, λεφτά έχει θα μπορούσε να την ξαναβάψει!... ;)

Μαύρος Γάτος είπε...

Αν μεγεθύνετε τη φωτογραφία θα δείτε ότι η κίτρινη πινακίδα γράφει "Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής"

Είναι τόσο τραγελαφικό που σού 'ρχεται να κλάψεις...

Μόλις δημιουργήθηκε μια νέα ετικέττα στο Blog : "(Καφελλικές) Υστερίες Καθημερινής Τρέλλας"

Σ;)))

babis italo είπε...

δυστυχως η συμπεριφορα του ελληνα οδηγου ειναι αναλογη με την αξια του αυτοκινητου του...
ας πουμε οτι τρεχετε στην εο και μπροστα σας ειναι ενα ακριβο αυτοκινητο και παει με 100 υπαρχει περιπτωση να κανει στην ακρη να περασετε? ειδικα αν ειναι mercedes / bmw αποκλειεται...σιγα τωρα εδωσε τοσα λεφτα για κανει δεξια να τον περνανε οι αλλοι?? αλοιμονο τι ελληνες ειμαστε....

Ανώνυμος είπε...

Ο λογιστης Τασος Σιδηροπουλος στην Βεροια ειναι ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΣ. Ενημερωστε
φιλους σας στην Βεροια για να μην καταστρεψει και αλλους πελατες του

Κοινότητα Εκάλης είπε...

πωπω,,και νομιζα οτι πεθανε το μπλογκ. λοιπον αφου ο εν λογω κυριος δεν νοιαζεται και δεν εχει προβλημα, τοτε δεν θα εχει και κανα προβλημα αν φαει καμια "τυχαια" γρατζουνια στην ομορφη του λαμαρινα ή ξερεις, αυτο με το κλειδακι, ειναι και καλο αμαξι, καμια χιλιαρα ευρω θα του βγει στον αερα (φερτε τον πιπινο να μας κανει κανα λογαριασμο), ειμαι σιγουρος οτι ο εγωισμος του μπορει να πεσει με μερικα ομορφα πορτοκαλι αυτοκολητα!

Αντε και καλους αγωνες!

ο πανθηρας βορειων προαστιων (sic!)

Y.G. soy exw stilei kati photos, an 8es sou tis 3anastelnw. exw ena kinito gemato photos, prepei na tis adiasw se kana pc.

Πρέσβης είπε...

Πολύ σωστή σε βρίσκω. Θα ήθελα να διαφημίσω το ιστολόγιό σου μέσω του δικού μου blog όπως κι εσύ να με προσθέσεις στη λίστα σου. Αν ενδιαφέρεσαι επικοινώνησε. Ευχαριστώ :)

corto είπε...

όπως είπε ο/η POLITICS AND FREE THINKING...
κλειδάκι...
Και καβαλάς το ποδήλατο και τρέχεις :D
Ε, μετά, θα πρέπει να πληρώσει για το αμάξι, δεν θα του μένουν χρήματα για τα πρόστιμα και θα παρκάρει κανονικά (ελπίζουμε!)...
Κλειδί ΟΛΕ!!!