Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

ΤΟΥ ΚΆΦΕΛΛΟΥ ΤΟ ΔΊΚΙΟ


Σήμερα ίσως να σάς ξαφνιάσω. Από καιρό θέλω να εκφράσω μια περίεργη σκέψη μου, που όμως τελικά είναι πολύ λογική: αν δεν υπήρχαν οι Κάφελλοι (στο παρκάρισμα), θα ήταν αδύνατο να παρκάρει και ο μη- κάφελλος.
Εξηγούμαι: Συχνά κάνω ατελείωτους κύκλους για να παρκάρω, μισή ώρα, σαρανταπέντε λεπτά, μπορεί και παραπάνω. Κι αυτό γιατί δεν θέλω να παραβώ τις αρχές μου, και να το βάλω σε κάποιον πεζόδρομο, ή σε θέση που να εμποδίζει. Με δεδομένη όμως την τραγική έλλειψη παρκιγκ στις ελληνικές πόλεις, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΕ Ο ΚΆΦΕΛΛΟΣ να "ελαφρύνει" το σύστημα μέσω της καφρίλας του, παρκάροντας αδίστακτα όπου να' ναι, δεν θα έβρισκα εγώ ο μη- Κάφελλος να παρκάρω όχι σε μία ώρα, αλλά ούτε και στον αιώνα του άπαντα.
Πολύ πικρή διαπίστωση, και δυσάρεστη, αλλά απόλυτα αληθινή.


Η φωτογραφία από την α-διάβαση της Π.Π.Γερμανού στη Θεσσαλονίκη είναι του Βλαδίμηρου Κ.

5 σχόλια:

Andreas είπε...

Δυστυχώς έχει μία λογική η σκέψη σου αλλά δεν μπορώ να την δεχτώ... Καλύτερα να κάναμε όλοι μας 1 ώρα για να βρούμε πάρκινγκ παρά αυτό που γίνετε... Άσε που αν γινότανε αυτό θα χρησιμοποιούσαμε περισσότερο τα Μ.Μ.Μ. και θα πιέζαμε όλοι για δημιουργία θέσεων πάρκινγκ. Με λίγα λόγια καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά δεν γίνετε να το υιοθετήσω καθώς θεωρώ πως είναι μία από τις πολλές λογικές του παραλόγου που βλέπουμε σε αυτήν την χώρα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε Ανδρέα, φυσικά και δεν τους δικαιολογώ. Η διαπίστωση όμως για την "χρησιμότητά" τους δεν παύει να ισχύει...

Lion είπε...

Θεωρητικο το προβλημα Μαυρε Γατε. Αν δεν υπηρχαν οι καφελλοι, πραγματι θα χρειαζοσουν 4 ωρες μεχρι να παρκαρεις - και εσυ και ολοι οι υπολοιποι.
Αλλα ετσι θα υπηρχε τεραστια πιεση προς την κυβερνηση να λυσει το προβλημα. Θα ειχες δλδ. το προβλημα μονο 1 φορα - και μετα θα ηταν λυμενο δια παντος.

Οσο κουτσο-βολευεστε με την υπαρξη των καφελλων, τοσο περισσοτερο διαωνιζετε το προβλημα.

Andreas είπε...

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε την γνώμη ενός ΚΑΦΕΛΛΟΥ.... Ας ελπίσουμε ότι όλο και κάποιος ΚΑΦΕΛΛΟΣ θα πέσει πάνω στο ποστ.

NOVITO είπε...

ΠΕΣ ΤΟ ΨΕΜΑΤΑ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΠΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ "ΛΥΣΗ" Η "ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ"
ΜΕΝΩ ΝΤΕΠΩ ΟΠΟΤΕ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ (ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΟ ΣΥΧΝΑ)ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...... :(