Πέμπτη 12 Απριλίου 2007

ΙΒΑ 5401: Ο ΚΑΦΕΛΛΟΣ ΣΤΗ ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ, ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 2007

Τελικά φαίνεται ότι αν είσαι Κάφελλος, το έχεις στο αίμα σου.... όπου και να πας. Το συγκεκριμένο αποφραχθέν υπό του Κάφελλου λιθόστρωτο οδηγεί στην παραλία της Νταμούχαρης, κάτω από την Τσαγκαράδα. Θαυμάστε παρκάρισμα. Να σημειώσω ότι εκατόν πενήντα μέτρα πιό πέρα υπάρχει μεγάλο και άνετο πάρκιγκ, μόνο που μεσολαβεί μια κατηφόρα... που έχει και απαγορευτικό στην είσοδό της. Λεπτομέρειες.

Να δώ τώρα τί έχουν να μού πουν όσοι υποστηρίζουν ότι οι καημένοι οι Κάφελλοι δεν φταίνε, γιατί δεν υπάρχουν πάρκιγκ κλπ κλπ...

Χρόνια μας πολλά και αντί-Καφελλικά!

ΥΓ ο άνθρωπος στην φωτογραφία ΔΕΝ είναι ο εν λόγω Κάφελλος, για να μην παρεξηγούμαστε...


.

20 σχόλια:

Neura είπε...

τι να πεις, θεωρούν οι και οι ουρανοί είναι δικοί τους, θα θελα να ξερα, αν η γυναίκα του συγκεκριμένου καραγκιόζη, είχε καροτσάκι με μωρό μέσα, ή είχε κινητικά προβλήματα αν θα συνέχιζε να παρκάρει έτσι ο τύπος. Βέβαια πιθανότατα ο τύπος είναι από αυτούς που θα ρίχνουν και καμιά σφαλιάρα στη γυναίκα οπότε τι λέμε τώρα.

FuSmOKer είπε...

Συγχαρητήρια για το blog αυτό.
Θα το έχω υπόψη μου.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

θελει αυτοκολιτακι των πανθηρων το παιδακι μου και να του χαραξουμε λιγο στα πλαγια με το κλειδακι!

Dorotheos είπε...

Ναι, κι εγώ λέω ότι η καμπάνια με τα αυτοκόλλητα δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική, αν σε περιπτώσεις σαν κι αυτη δεν χρησιμοποιηθούν και άλλα μέσα: κανένα κλειδάκι ή σουγιαδάκι, λίγο σπρέι... και πετραδάκια ακόμα κάνουν τη δουλιά.

Με δεδομένο ότι οι δημοτικές αρχές και η αστυνομία ανα το πανελλήνιο ψ..αρμενίζουν, ότι τύποι σαν και αυτόν γράφουν κώδικες και νόμους στα τέτοια τους και μας χλευάζουν και από πάνω, πρέπει ο πεζός να πάρει τέτοιου είδους καταστάσεις στα χέρια του. Με κανα δυό γρατζουνιές για ενθύμιο θα το ξανασκεφτεί να παρκάρει στην ίδια περιοχή και ποντάρω στη λατρεία που τρέφει για την κούρσα του.

Κατα τ'άλλα, παιδιά, αξιέπαινη η προσπάθεια σας - το λέω ως απηυδισμένος Θεσσαλονικιός με μικρά παιδιά, που τα αυτοκίνητα μας στερούν καθημερινά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Andreas είπε...

Πολύ καλό site... Θα σε έχω υπ' όψιν και θα σου στέλνω και εγώ φωτογραφίες από την πόλη μας.

Συμφωνώ απόλυτα με τα αυτοκόλλητα αλλά σε καμία περίπτωση με το να χαράζουμε τις περιουσίες των άλλων με κλειδιά κλπ, κλπ.

Δεν είναι σωστές απόψεις πιστεύω. Ένα αυτοκόλλητο το οποίο θα δυσκολευτεί να το βγάλει ο ιδιοκτήτης αλλά μετά δεν θα έχει αφήσει μόνιμη ζημιά στο αμάξι είναι ότι καλύτερο.Και προς Θεού όχι αυτοκόλλητα σε αυτούς που έχουν παρκάρει παράνομα αλλά δεν ενοχλούν... (Είδα ένα τέτοιο τις προάλλες στο κέντρο)

Κοινότητα Εκάλης είπε...

δεν υπαρχει παρονομα παρκαρισμενος που παρανομει ή όχι! ολοι ειναι παρανομοι και πρεπει να τιμωρουνται!

σημερα εκανα το εργο μου, κολησα κατι αμαξια εξω απο μια first bank, τοσο καιρο πανω στο πεζοδρομιο το εβαζαν, δεν μπορουσα, τους εβαλα στο club των πανθηρων και αυτους! Ειχα να βγω και καιρο παγανια! Προσωπικα ολα τα παρανομα παρκαρισμενα αμαξια με ενοχλουν! ΕΙμαι δικαιος! Ισοτης! Ολοι οι γαιδαροι εχουν το ιδιο δικαιωμα στο να τους βαλουμε αυτοκολλητα!

Τελος μαιου μπορει να παιξει και μια συνεντευξη που εδωσα περι πεζων και δικαιωματων των πεζων, i ll let you know.

τα λεμε φιλοι πεζοι/ποδηλατες!

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα παιδιά. Εϊμαι κι εγώ κατά των "δυναμικών" παρεμβάσεων (χαρακιές, ξεφούσκωμα λάστιχων, κλπ).Επίσης δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το γεγονός ότι υπάρχει πολλές φορές και "τού στραβού το δίκιο".

Όμως όπως είπε και ένας φίλος πολύ χαρακτηριστικά, εκτός από τον οδηγό που έχει δικάιωμα αν βάλει κάπου τις ρόδες του, δικαιώματα έχουν και οι πεζοί, και οι ηλικιωμένοι, και οι γονείς με τα καροτσάκια, κι εμείς με τα ποδήλατα. Όταν κάποιος εμποδίζει το πέρασμα παρκάροντας όπου να ναι, ή όταν φέρεται στο δρόμο σαν αν ήταν ο μοναδικός που τον χρησιμοποιεί, προσβάλλει βάναυσα τα δικαιώματα όλων των υπολοίπων. Και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.. λύσεις δεν γνωρίζω, μόνο προσπάθειες να λλάξει κάτρι - αυτό εδώ το blog είναι μία από αυτές....

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε ν αλλάξουμε ριζικά την άθλια κατάσταση που επικρατεί και που όλο και χειροτερεύει, όμως τελευταία είμαι αισιόδοξος!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ!

Σ;)))))))))

Κοινότητα Εκάλης είπε...

by the way..αρχες ιουνη ειναι η επομενη ποδηλατοπορεια στην αθηνα, οργανωθητε απο τωρα γιατι θα παρω απουσιες !

Rodia είπε...

Χμμ... εδώ Γατούλη πρόκειται για.. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ.. ο οποίος, αν πράγματι είναι ισχυρός, σέβεται τα δικαιώματα των αδύνατων..

(εκτός αν ρέει στο αίμα του.. καφές -και δη φραπές!)

Κοινότητα Εκάλης είπε...

ειναι θεμα παιδειας, προχτες ημουν στο πΟΤΕSHOP στο Μαρουσι (που οντως περιεργος λειπουν απο μπροστα του τα κολωνακια για τους πεζους) και ειχε αραξει ενα γαιδουρι με 4χ4 (μαλλον δουλευε εκει), εβαλα το αυτκολλητο, επιασα κουβεντα με ενα πεζο, βγηκε εξω ο γαιδερος αρχισε την γκρινια, μην το ξαναβαλεις κτλπ, του λεω παραβιαζεις τα δικαιωαμτα πεζων και ΑΜΕΑ και ο πεζος του λεει βγαλτο απο εκει δεν μπορουμενα περασουμε, στα @@ του βασικα, οποτε και εγω αυριο μεθαυριο θα παρω την αστυνομια, αν μπορεσω και καμια φωτο και καταγγελια στο δημο και φυσικα δυσφημιση στο συγκεκριμενο μαγαζι. ετσι πιστευω θα πρεπει να δρουμε σε τετοιες περιπτωσεις.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Μένει κανείς πετράλωνα; Υπαρχει στο Α.Τ. ενα οπελ του διοικητη που το αφήνει πάντα με μεγαλοπρέπεια πανω στο πεζοδρομιο, μπορει να το βγαλει καποιος σε φωτο αν μενει εκει κοντα;

Κοινότητα Εκάλης είπε...

ο λαος απαιτει αν δει και αλλα γιαδουρια εν δραση! δωστε μας να δουμε και αλλες φωτο!

Μαύρος Γάτος είπε...

Στείλε πράμα, Politics!!!

Ζητώ συγνώμη από τους φίλους που έχουν στείλει υλικό για την καθυστέρηση, αλλά ένας γάτος έιμαι κι εγώ, τί να πρωτοκάμω...

Σ;))))

Κοινότητα Εκάλης είπε...

σου εχω στειλε ρε μαν.


εχω σταμπαρει εναν που εχουμε μιλησει κιολας που δεν παιρνει το γαιδουρι του και θελω να τον βγαλω φωτο αλλα με προσοχη γιατι οταν κολισα το γαιδουροσημο με πηρε πρεφα και βγηκε. θελω να βγαλω φωτο, πινακιδα, καταστημα (oteshop στο μαρουσι) και κληση στην αστυνομια συγχρονως. απο εβδομαδα θα δω να τον ενταξω στο club των γαιδουριων.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

ayrio to prwi sto mega 8a exei tous pan8ires, opoios 8elei mpenei sto forum k stelnei emailaki gia simetoxh sto reportage.

Unknown είπε...

Συγνώμη,ρε παιδιά..
Είναι καφρίλα να κάνεις ό,τι σου γουστάρει, να παρκάρεις όπου θές,να μη νοιάζεσαι για πινακίδες,πεζούς,άλλους οδηγούς και δεν είναι καφρίλα τα κλειδάκια,τα χαρακώματα και οι γρατσουνιές; Πώς συνάδουν τα σουγιαδάκια! ,τα σπρέι! και τα πετραδάκια!(κανας τσιμεντόλιθος μήπως έκανε και καλύτερα τη δουλειά του;!!) με τον σεβασμό στον συνάνθρωπο που θέλουμε όλοι να προωθήσουμε και να εφαρμόσουμε; Έλεος..!! Αμέτρητες φορές όλοι μας έχουμε ταραχτεί από τους ασυνείδητους ελληνάρες ,αλλά όχι κι έτσι!!
Προσωπική μου εμπειρία:στην πιλωτή μου το είχα παρκαρισμένο το αυτοκινητάκι μου,τη δουλίτσα μου κοιτάω και κανέναν δεν πειράζω , και κάποιο μαλακισμένο που ένοιωσε μια παρόρμηση να την πω;μια ανάγκη να εκφραστεί να την πω; ένα μίσος για την κοινωνία την κακούργα να την πω;μου'κανε μια χαρακιά σαν την χαράδρα του Βίκου !!Με ρώτησε το ζώον τι αίμα έφτυσα να το πάρω (γιατί όχι,δε μου το πήρε ο μπαμπάκας μου!) και πως μου κακοφάνηκαν τα 100 -χατιρικώς- ευρώπουλα που έδωσα να το φτιάξω;
Μην πέφτουμε ,λοιπόν, στο ίδιο επίπεδο με αυτά που κατηγορούμε..

Κοινότητα Εκάλης είπε...

eipes kaneis gia tetoia pramata (an k sthn gallia to 3efouskoma lastixwn 8eorite nomimo k me apofasi dikastiriou)? alla na ta valeis se mia zigaria einai to idio na min mporei enas anapiros na kanei tn volta tou k to idio mia gratzounista pou sini8ws den ginete apo pezo h melo twn organosewn pezwn alla apo kana vlaka neo-ellina.

den milaei kaneis gia zimies pera apo to aytokolitaki k kati psila p.x. sto ka8repth pou einai simvolika k den kanoun KAMIA ZIMIA.

vevaia apo thn alli, prosopika, 3erw pollous pezous pou to exoun kanei sta nevra tous opws k ANAPIRO pou den eixe apo pou na perasei k arxise na ta spaei, k ekei an imoun 8a ton voi8aga oxi mono na xaraze alla na tous ekane xeirotera.

pantws na 3ereis oti se ka8e pra3h iparxei k mia aitia ektos k an h aitia einai kapoia psixas8enia pou exoun polloi neo-ellines

Unknown είπε...

Φίλε politics and free thinking,
κατά πρώτον, συγνώμη ,ίσως δεν είμαι συνηθισμένη ,αλλά έκανα κάμποση ώρα να καταλάβω τι γράφεις με τους λατινικούς χαρακτήρες.
Δεύτερον,δεν μπορεί να πει τίποτα κανεις για τους ανθρώπους με αναπηρικό καριτσάκι,ούτε και για τις μανάδες με τα μωρά στο καρότσι(έχω τρία παιδιά και το έχω ζήσει και προσωπικά να διανύω ένα τετράγωνο με ένα ασήκωτο καρότσι από μωρό,ψώνια και μεγαλύτερο παιδί να το τραβολογάω από το χέρι,και στο τέλος να διαπιστώνω ότι πρέπει να γυρίσω πάλι πίσω όλο το δρόμο γιατί κάποιος αναίσθητος έκλεισε εντελώς το πεζοδρόμιο και δεν μπορούσα να κουνήσω ρούπι!)αλλά ούτε και για κανέναν άλλο πεζό ,γιατί στο κάτω-κάτω κάνουν το αυτονόητο :θέλουν να πάνε στη δουλειά τους από τον κανονικό τους δρόμο.
Αλλά δεν δέχομαι και την ψυχασθένεια κανενός στην δικιά μου την κασίδα.Να μάθουν οι Έλληνες να σέβονται τους άλλους.Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα κάνω κακό στην περιουσία κάποιου ανθρώπου ακόμα και αν δεν μπορώ να περάσω από κάπου (και δεν μιλάω για τα αυτοκόλλητα που καλά κάνετε και τα κολλάτε).
Δηλαδή άν κάποιος κάνει κάτι χειρότερο από το να κλείσει έναν δρόμο ,τι θα του κάναμε;θα του σπάγαμε το τζάμια του σπιτιού του ή θα τον πιάναμε στο δρόμο και θα τον σκοτώναμε στο ξύλο;
Ναι, είναι γαιδούρια όλοι οι ελληνάρες ,αλλά είναι επιμέρους χαρακτηριστικό ενός γενικότερου προβλήματος που ξεκινάει από τα σπίτια και τις οικογένειες.Όταν από εκεί δεν μαθαίνουν τον σεβασμό για τίποτα ,μη περιμένεις να τον δείξουν και πουθενά.Και δεν θέλω να ηθικολογήσω ,αλλά τελικά αυτό βλέπω τριγύρω μου συνέχεια και παντού: από το σχολείο που πάω το παιδί μου ,μέχρι τα μαγαζιά,τις υπηρεσίες,τους δρόμους,τις σχέσεις και οπουδήποτε αλλού.
(Άσε που τελικά, ένας ελληνάρας δεν θα καταλάβει κιόλας τι έχει κάνει και του κόλλησαν το αυτοκόλλητο γιατί δεν θεωρεί, ούτε πιστεύει ότι έκανε κάτι κακό.)

Κοινότητα Εκάλης είπε...

sorry about my greekenglish, ta xrisimopoiw apo to 1991 pou eimai se forums sto pale pote istoriko usenet.

συμφωνα μαζι σου, βεβαια απο την αλλη εχω δει πολλους αυτοκινητιστες και μαγαζοτες να βγαζουν τα κολωνακια απο τα πεζοδρομια ή και να παρκαρουν τα 4χ4 πανω σε πεζοδρομια κανοντας σταδιακα ζημια στο πεζοδρομια (αραγε μηπως θα επρεπε πλεον η αστυνομια να βαλει ενα επιπλεον ποσο στις κλησεις για τετοια;)

το προβλημα ειναι σοβαρο παντως με τους ελληναρες και την ολη κατασταση και την απαθεια κοινωνιας και κομματων. Οταν ημουν υποψηφιος στις δημοτικες εκλογες ειχα ως συνθημα 'να γινουμε ελβετια, πειράζει;'

Ανώνυμος είπε...

Μου είναι τόσο γνώριμα όλα αυτά αλλά μου μοιάζουν και λίγο πτέσματα γιατί μάλλον δεν έχετε περάσει από τη Γλυφάδα τα τελευταία χρόνια, κι εννοώ στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, να δείτε που πραγματικά έχουν φτάσει τα πράγματα. Δεν μπορείτε να διανοηθείτε! Και το σίγουρο είναι ότι η Αστυνομία είναι ανύπαρκτη γιατί ο Διοικητής είναι ένας λαικός μέθυσος που αυτό δεν το καταλαβαίνει για κάπως. Εβίβα...