Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: *ΚΑΙ* ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Ο ΚάΦΕΛΛΟΣ

Ξεκινώντας από τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης ακολουθούμε την ειδική χάραξη για τους τυφλούς (είναι η λευκή πλάκα με τις παράλληλες αυλακώσεις), και προσπαθούμε να πάμε προς το κέντρο της πόλης. Δυστυχώς όμως συναντάμε στην πορεία τα εξής "μικροεμπόδια":










Δε νομίζω πως οποιοσδήποτε τυφλός θα είχε επιβιώσει ως εδώ (δηλαδή εκατόν πενήντα μέτρα παρακάτω, όπως πηγαίνει το ρεύμα της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας).

Να τον χαιρόμαστε, τον αστικό μας πολιτισμό. Τη ζούγκλα μας, δηλαδή.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, MARCEL


από το antivoitures.free.fr

Και να φανταστείς ότι στη Γαλλία η κατάσταση δεν έχει καμμιά σχέση με τη δική μας, έχω ζήσει εκεί χρόνια και έχω ίδιαν αντίληψη. Κάτω από κάθε πλατεία υπάρχει και ένα πάρκιγκ, τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτουργούν άψογα, η πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες διαφυλάσσεται διά ροπάλου... κι όμως, θεωρούν ότι έχουν πρόβλημα - μάλλον δεν έχουν περάσει από τα μέρη μας...

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ... ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΓΕΜΑΤΟΣ ΛΑΜΑΡΙΝΟΜΑΓΚΕΣ



Ένα βίντεο γεμάτο Ελληναράδες Κάφελλους Λαμαρινόμαγκες.

Ευχαριστώ τον Αχιλλέα από το Bloka.com που το έστειλε.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

ΝΕΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ *ΦΟΝΟ* ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΛΕΣΣΑ

Το άκουσα από την τηλεόραση: Νεαρός με τζιπ, που τον καταδίωκε η αστυνομία, χτύπησε ένα μηχανάκι τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα, και φυσικά εξαφανίστηκε. Ο επιβάτης του δίκυκλου πέθανε.

Στην περίπτωση αυτή η πινακίδα του έχει καταγραφεί. Κάτι που δε συνέβη ένα χρόνο πριν, όταν με παρόμοιο τρόπο (χωρίς όμως αστυνομική καταδίωξη) δολοφονήθηκε από ένα τζιπ ο Κωνσταντίνος Πλέσσας, πάλι στο Ηράκλειο.

Επαναλαμβάνω την έκκληση της μητέρας του:

«Βοήθεια. Σας εκλιπαρώ σαν μάνα. Στις 17-2-2007 στο Ηράκλειο Κρήτης περιοχή Θέρισος Κονδυλάκη 30 ώρα 17 και 15 έγινε ένα τρομερό δυστύχημα με νεκρό τον γιο μου ένα αγγελούδι 23 ετών. Διερχόμενο jeep παραβιάζοντας stop παρέσυρε και εγκατέλειψε το παιδί μου που περνούσε με την μηχανή του. Πέθανε μετά από λίγο. Δεν μπορώ να αναφέρω κάποιο άλλο στοιχειό. Μολονότι έχει περάσει καιρός σας παρακαλώ αν γνωρίζετε το παραμικρό καλέστε στο 2102029145 είναι ανάγκη. Στείλτε το και σε άλλες σελίδες. Βοηθήστε να βρεθεί ο ένοχος και να μην χαθούν άλλες ψυχές άδικα.»

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΦΕΛΛΟΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ: ΥΜΟ 1205, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ



Λεωφ. Αλεξάνδρας, έξω από το σούπερμάρκετ Βερόπουλος, ώρα 11:10 πμ. Το φορτηγό της εταιρείας Μιμίκος ξεφορτώνει εμπόρευμα. Όπως φαίνεται από την φωτογραφία, έχει αρκετό χώρο ακόμη προς τα πίσω χωρίς να εμποδίζεται η τροφοδοσία. Οι πόρτες θα άνοιγαν κανονικά και θα χωράγανε και τα τρόλεϊ μεταφοράς. Παρόλα αυτά, ο οδηγός, του ΥΜΟ 1205, παρκάρει το φορτηγό στο τέλος του πεζοδρομίου σε απόσταση περίπου 3 μέτρων από την πόρτα του σούπερμάρκετ. Το αποτέλεσμα, είναι οι πεζοί, σε ώρα αιχμής, να αναγκάζονται να περπατήσουν στην Αλεξάνδρας και να ρισκάρουν να τους πατήσει κανένα αυτοκίνητο για να περάσουν. Δεν λέω, να ξεφορτώσουν οι άνθρωποι...αλλά θέλει πολύ για να σκεφτούν να πάνε λίγο πιο πίσω, να περάσει και ο πεζός???

Αλήθεια, επιτρέπεται η εκφόρτωση στις 11:10 πμ. ????



Κείμενο και φωτογραφίες: Κατερίνα Παράσχου

.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

*Πιστεύεις ότι δεν μπορεί να συμβεί και σε σένα;


Το τελευταίο 48ωρο στο Γ.Ν. Άρτας είχαμε έναν (1) νεκρό και δέκα (10) τραυματίες από τροχαία που συνέβησαν εντός της πόλης. Όλοι τους άτομα κάτω των 45 ετών. Κι όμως για ΚΑΝΕΝΑ μας δεν αποτελεί εθνική υπόθεση η οδική ασφάλεια!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΣΣΑΣ: ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΕΝΑ ΤΖΙΠ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 17-2-2007

«Βοήθεια. Σας εκλιπαρώ σαν μάνα. Στις 17-2-2007 στο Ηράκλειο Κρήτης περιοχή Θέρισος Κονδυλάκη 30 ώρα 17 και 15 έγινε ένα τρομερό δυστύχημα με νεκρό τον γιο μου ένα αγγελούδι 23 ετών. Διερχόμενο jeep παραβιάζοντας stop παρέσυρε και εγκατέλειψε το παιδί μου που περνούσε με την μηχανή του. Πέθανε μετά από λίγο. Δεν μπορώ να αναφέρω κάποιο άλλο στοιχειό. Μολονότι έχει περάσει καιρός σας παρακαλώ αν γνωρίζετε το παραμικρό καλέστε στο 2102029145 είναι ανάγκη. Στείλτε το και σε άλλες σελίδες. Βοηθήστε να βρεθεί ο ένοχος και να μην χαθούν άλλες ψυχές άδικα.»

Αναδημοσίευση από τα σημερινά e-Νέα

«Μόνο στους μπλόγκερ ελπίζω»
Η Ειρ. Πλέσσα αναζητεί μέσω Ίντερνετ τον οδηγό που παρέσυρε και εγκατέλειψε τον γιο της


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θόδωρος Νικολάου

«Παρακαλώ τους πολίτες να με βοηθήσουν, ώστε να βρεθεί εκείνος που παρέσυρε και σκότωσε το παιδί μου». Τον
Φεβρουάριο του 2007, ο 23χρονος Κωνσταντίνος Πλέσσας άφηνε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Σήμερα, έντεκα μήνες μετά, η μητέρα του, κ. Ειρήνη Πλέσσα, αναζητεί μέσω του Ίντερνετ τον ένοχο για τον θάνατό του.
Όπως λέει στα «ΝΕΑ», θεωρεί το Διαδίκτυο ως την τελευταία της ελπίδα: ύστερα από τόσους μήνες αναζήτησης, ο υπαίτιος δεν έχει ακόμη βρεθεί. «Ο Κωνσταντίνος είχε πάει για τρεις μέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης, να επισκεφθεί τη φίλη του. Ήταν το βροχερό απόγευμα της 17ης Φεβρουαρίου. Οδηγούσε μηχανή, αλλά φορούσε κράνος. Τον χτύπησε ένα τζιπ. Αυτό είναι όλο... Από τότε έχει γίνει σκοπός της ζωής μου να βρω δικαίωση. Όμως, πρέπει να έχω δίπλα μου και τον κόσμο. Να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι», εξηγεί η κ. Πλέσσα. Πριν από λίγες ημέρες προώθησε ένα κείμενο- έκκληση στο Διαδίκτυο. Στην πρώτη γραμμή του σημειώνει: «Βοήθεια. Σας εκλιπαρώ ως μάνα». Και καταλήγει: «Στείλτε το και σε άλλες σελίδες. Βοηθήστε να βρεθεί ο ένοχος και να μη χαθούν άδικα άλλες ψυχές». Ήδη δεκάδες είναι τα blogs και εκατοντάδες οι χρήστες που έχουν λάβει το συγκεκριμένο μήνυμα, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που επιχείρησαν να βοηθήσουν- ακόμη και από το τηλέφωνο- για να βρεθεί ο ασυνείδητος οδηγός.
Παρ΄ όλο που έχει περάσει μεγάλο διάστημα από το τραγικό περιστατικό, η κ. Πλέσσα δεν το βάζει κάτω. Συνεχίζει να ελπίζει. «Δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου ότι αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος και μπορεί να ξανακάνει το ίδιο. Ζω με την ελπίδα ότι θα βρεθεί και θα πληρώσει γι΄ αυτό που έκανε στο αγγελούδι μου», λέει.
«Εγώ δεν ήξερα το παραμικρό για το Ίντερνετ και τις δυνατότητές του», σημειώνει η κ. Πλέσσα. Εντελώς τυχαία μία εξαδέλφη του συζύγου μου είπε ότι σε ένα παρόμοιο περιστατικό εγκατάλειψης βρέθηκε ο ένοχος. Μου φάνηκε η ύστατη λύση για να δικαιωθεί το παιδί μου». Πιστεύει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και κάθε τόσο επαναλαμβάνει: «Θέλω να με καταλάβουν σαν μάνα. Θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί του κόσμου».
Πριν από δύο μήνες, ένας οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε έναν περαστικό στη Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη. Τότε ο αδελφός τού θύματος στην προσπάθειά του να βρει τον οδηγό, προώθησε στο Ίντερνετ ένα μικρό κείμενο που περιέγραφε το δυστύχημα και το αυτοκίνητο που προκάλεσε τον θάνατό του. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση στο Ίντερνετ. Ύστερα από τη διάσταση που δόθηκε, ο δράστης αποφάσισε μόνος του να παραδοθεί στην Αστυνομία. «Περιμένω τον κόσμο να μου δώσει όποια στοιχεία έχει- οτιδήποτε. Είμαι σίγουρη ότι μπορεί να γίνει ό,τι έγινε και στην περίπτωση του άλλου παιδιού», καταλήγει η κ. Πλέσσα.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

ειμαι γαιδαρος






ακομη μια φορα ο ελληνας καφρος κανει την εμφανιση του η φωτο ειναι απο το escape στο ιλιον(αθηνα) η πλακα ειναι οτι η περιοχη εχει χιλιαδες τετραγωνικα για παρκαρισμα αλλα αυτοι κανουν οτι λεει το γαιδουροκολλητο η μια φωτο δεν ειναι καλης ποιοτητας αλλα αυτο που θελω να δειτε φαινεται ξεκαθαρα... τα κολωνακια που ειναι τοποθετημενα ειναι μαρτυρες της τραγικης καταστασης που επικρατει...το καλυτερο ειναι οτι εως και 5 φορες τη μερα περναει απο το χωρο περιπολικο αλλα δε κανει απολυτως τιποτα αλλωστε η τελευταια μοδα της τροχαιας εκτος απο το να γραφει τα μοτο για κρανη κοβει κλησεις και στα αυτοκινητα που εχουν φιμε τζαμια... αλλα τα 250.000 αυτοκινητα που κυκοφορουν ανασφαλιστα αλλα τοσα χωρις κτεο και παρα πολλα επικιδυνα οχηματα που κυκλοφορουν αναμεσα μας δε μπορει να τα βρει.....

αναγκαστκά προσθεσα μια φωτογραφια για να σας παρουσιασω το "δασκαλο"
ετσι παρκαρουμε ρε παιδια ολοκληρο το αυτοκινητο πανω στο πεζοδρομιο...
ο αρχηγος των καφελλων