Σάββατο 3 Μαρτίου 2007

«ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ», ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΝΕΟ ΠΑΡΚΙΓΚ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΥΜΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!!

.
Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με τεράστια επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Καφελλιωτών Θεσσαλονίκης «Ο Ταμερλάνος», στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς .

Οι Καφελλιώτες, όπως το λέει κα τα όνομά τους, είναι καθαρόαιμοι Κάφελλοι που κατάγοντια απευθείας από την κοιτίδα των Καφέλλων, την Ορεινή Καφελλία.

Στις φωτογραφίες βλέπετε τα αυτοκίνητά τους τακτικά παρκαρισμένα στο νέο βολικό πάρκινγκ που δημιούργησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σεμνά και αθόρυβα, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΥΜΑ, ανάμεσα στο Μακεδονία Παλλάς και στο μέτωπο της θάλασσας, σε μια τέως άχρηστη έκταση (πεζόδρομος/πάρκο).

Μπράβο Δήμαρχε! Επιτέλους!!!! Και εις ανώτερα!!!!!!! Αν και σε αυτήν την πόλη δεν μένει πιά ΚΑΝΕΝΑΣ Πεζόδρομος που να ΜΗΝ έχει ήδη μετατραπεί σε πάρκιγκ.

Θαυμάστε. Η ώρα είναι περίπου έξι το απόγευμα της προηγούμενης Κυριακής.





























































Κέντρο

















Δεξιά (προς τη θάλασσα)
















Αριστερά




















































































































































Η Δεξίωσις













ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 1:
Ένας που έκανε τζόκιγκ φώναζε: "Εδώ είναι πεζόδρομος!!!! Πεζόδρομος!!!!" Και μια Κάφελλη που μόλις είχε αφιππεύσει από τον Βουκεφάλα της γελούσε με τον "τρελλό", και του φώναξε: "Γιατί δεν σού φτάνει να περάσεις;" Αν κρατούσε από το χέρι το παιδί της, και το χτυπούσε κανένα αυτοκίνητο, νομίζω δεν θα γελούσε τόσο πολύ.



ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 2: Φίλος που περνούσε εκείνη την ώρα μιλά με Δημοτικούς Αστυνομικούς. "Γιατί δεν τους γράφετε;" 'Μα, έχει Συνέδριο". 'Ναι, αλλά εδώ δεν είναι πάρκιγκ". "Τί να σάς πω, πάρτε σε αυτό το τηλέφωνο και μιλήστε με τους ανωτέρους μας, και αν μάς πουν θα τους γράψουμε" (!!!!!!!!!!!!!).

Ο φίλος τηλεφωνεί (!!!!) αλλά το τηλέφωνο ποτέ δεν απαντάει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το "Συνέδριο" είναι η τελετή λήξης της κλαδικής έκθεσης INFACOMA. Μπορεί να πει κάποιος "μα τί θέλεις επιτέλους ρε παράξενε Μαύρε Γάτε, προφανώς πρόκειται για έκτακτη περίπτωση". Με δεδομένο ότι στο Μακεδονία Παλάς συνέδριο έχει σχεδόν κάθε εβδομάδα, καταλαβαίνετε πόσο "έκτακτη" είναι η περίπτωση. Και με δεύτερο δεδομένο ότι αυτή η πόλη ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ, εκτός από τη Νέα Παραλία, καταλαβαίνετε πόσο λογικό είναι το 'πάρκο" αυτό να μετατρέπεται σε πάρκιγκ.
.








10 σχόλια:

Rodia είπε...

Τι να πω βρε Γατούλη! Φαίνεται ότι οι πεζοί είναι πολύ λίγοι στη Θεσ/νίκη.. αλλιώς δεν εξηγείται που πλειοψήφισε ο νυν (και αεί) δήμαρχος..

Κ Ο Υ Ρ Α Γ Ι Ο

enteka είπε...

απίστευτες καταστάσεις
κανένας σεβασμός για τους πεζους.

Dorotheos είπε...

Πριν από μερικές εβδομάδες πέρασα και εγώ μπροστά από το Μακεδονία Παλλάς, μετά από καιρό, και μου έκανε εντύπωση, αλλά και εκνεύρισε, ο αριθμός των παρκαρισμένων αυτοκινήτων από τη μεριά της παραλίας. Σκέφτηκα, με δεδομένη τη σημερινή κατάντια της Θεσσαλονίκης, δεν είναι μακριά η μέρα που η παραλία της θα γίνει ένα ατέλειωτο parking. Κριμα, κάφροι και αναίσθητοι πολίτες -όπως λές, και ανίκανοι δήμαρχοι...

nuntius είπε...

Μαλακία τους. Αφού ακριβώς δίπλα έχει τόόόόσο μεγάλο πάρκιν, με δωρεάν πλύσιμο, γιατί δεν τα αφήνουν εκεί? Μόνο λίγη υγρασία έχει αλλά κατά τα άλλα σούπερ...

ellinida είπε...

Είναι και η Αθήνα ένα δράμα αλλά εσείς τα πρωτεία τα κατέχετε στο θέμα της στάθμευσης. Στην Θεσσαλονίκη πρωτοείχα δει τριπλοπαρκάρισμα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ μη βεις ιδέες στο δήμαρχο που σασ αξίζει. Είναι ικανός να την παραλία νόμιμο πάρκιγκ και να κονομάει τρελλά φράγκα. Και να σαι σίγουροσ ότι η δικαιολογία θα είναι η εξής:
"Η νέα παραλία έχει πολύ χωρό. Αφήσαμε το μισό για τους πεζούς.
Δεν κόψαμε δέντρα (αλήθεια γιατί δε φυτεύετε) και ανακουφήσαμε τις γύρω περιοχές από το σοβαρότατο πρόβλημα πάρκινγ.
Με τα έσοδα θα δημιουργήσουμε νέο μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο και θα προσφέρουμε στους δημότες της Θεσσαλονίκης."

Neura είπε...

Εγώ πάντως που την Κυριακή το μεσημέρι περπατούσα αμέριμνη στη παραλία και ήρθε μια ΚΟΤΑ (με παιδάκι στο αυτοκίνητο) και είχε την απαίτηση να κάνω εγώ στην άκρη για να περάσει αυτή, απλά της είπα είναι πεζόδρομος και δε κάνω άκρη. Η τύπισσα είχε το θράσος να κάνει ότι μαρσάρει (θα με πατούσε άραγε?. Ε απλά πήρα το κινητό μου και κάλεσα τη δημοτική αστυνομία, όταν έφυγα από τον καφέ μου, τα παρκαρισμένα μπροστά από τον όμιλο αυτοκίνητα είχαν περιοριστεί σημαντικά.

Ανώνυμος είπε...

Η δημαρχάρα μας δεν κάνει τίποτα τυχαία, δουλεύει με πρόγραμμα :

Μας προετοιμάζει για τη νέα διαπλατυσμένη παραλιακή οδό με 9 λωρίδες που θα γίνει σε βάρος των "ο θεός να τα κάνει" πάρκων της παραλίας.

Έτσι από τη μια θα έχουμε έναν αυτοκινητόδρομο από την άλλη το ελεύθερο υπαίθριο πάρκινγκ του πεζόδρομου της παραλίας και ανάμεσα κάτι ψίγματα πρασίνου με σκουριασμένες κούνιες.

Στο κάτω κάτω τι τα χρειαζόμαστε τα πάρκα; Αφού κυρίως Ρωσοπόντιοι και Αλβανοί συχνάζουν ας τα καταργήσουμε για να μην τα μολύνουν με τις βρωμιές τους.

Οι Ελληναράδες πίνουν καφέ στο Interni και στο Μακεδονία Παλλάς παρκάροντας στο πεζοδρόμιο ακριβώς μπροστά.

Α ξέχασα, είναι να γίνουν και τα θεματικά πάρκα, για τα οποία ήδη κόπηκαν μερικά δέντρα, αλλά η Δημαρχάρα μας ξέχασε τη λεπτομέρεια της υποθαλάσσιας που θα φάει λάχανο τα μισά πάρκα της παραλίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εφαρμοσθούν τα σχέδια των "θεματικών πάρκων"...

Τελικά το μόνο θεματικό πάρκο που μας αξίζει είναι το "πάρκο του Φραπέ" με μαρμάρινη επένδυση παντού και επίχρυσα παγκάκια, κάπως σαν το φτωχικό σαλόνι της Δημαρχάρας μας στο Πανόραμα.

Μαύρος Γάτος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι. Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο μαζί σου. Δυστυχώς.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

τα ίδια τραβαω στο μαρούσι συντροφε! Τι να κάνουμε, ειμαστε σε πολεμο με τους ελληναραδες! Εχω παντα τα αυτοκολλητα απο τους πανθηρες και μια μηχανη να τραβαω